Ιστορίες

Μάθημα ζωής από 12χρονο: Κάθε μέρα σηκώνει στην πλάτη τον φίλο του που δεν περπατά πια …

Η ιστορία ενός 12χρονου αγοριού με σοβαρά κινητικά προβλήματα και του καλύτερού του φίλου, από την επαρχία Σιτσουάν της Κίνας, έχει γίνει παγκόσμιο viral προκαλώντας συγκίνηση σε κάθε «γωνιά» του διαδικτύου.

Ο Xu Bingyang και ο Zhang Ze έγιναν γνωρίστηκαν στην Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου και έκτοτε έγιναν αχώριστοι φίλοι. Σήμερα τα δύο παιδιά είναι πλέον 12 ετών και εξακολουθούν, κάθε μέρα, να κάνουν τα πάντα μαζί, αλλά ο λόγος για αυτό δεν είναι απλώς η δυνατή τους φιλία.

Όταν ήταν τεσσάρων ετών, ο Ze διαγνώστηκε με μία σπανιότατη νευρομυϊκή πάθηση που δεν του επιτρέπει να περπατά. Όταν όμως ο Ze γνώρισε τον Xu, απέκτησε αμέσως ένα ζευγάρι δυνατά και πρόθυμα πόδια να τον κουβαλούν στους διαδρόμους του σχολείου: τα πόδια του φίλου του.

Έτσι, από τις πρώτες κιόλας τάξεις του δημοτικού, ο Xu σηκώνει τακτικά τον Ze στις πλάτες του, στα διαλείμματα, και βγαίνοντας στο προαύλιο, παίζουν με τους συμμαθητές τους.

Ο Ze δεν μπορεί πλέον να ελέγξει καθόλου τα πόδια του εξαιτίας της εξαιρετικά σπάνιας πάθησης myasthenia gravis.

Για αυτόν τον λόγο ο Xu φροντίζει να φέρνει στον Ze το κολατσιό του από την καντίνα του σχολείου και να τον βοηθά με ό,τι άλλο χρειαστεί. Πρόσφατα, τα τοπικά μέσα ανακάλυψαν την ιδιαίτερη και δυνατή σχέση των δύο αγοριών, και οι φωτογραφίες τους διαδόθηκαν αστραπιαία, αγγίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους.

Μιλώντας στο πρακτορείο Xinhua, ο Xu δηλώνει υπερήφανος και χαρούμενος που μπορεί να σηκώνει τον (πολύ ελαφρύτερο) φίλο του στις πλάτες του. «Ζυγίζω 40 κιλά και εκείνος μόλις 25. Μπορώ να τον μεταφέρω εύκολα».

Όμως ούτε ο Ze μπορεί να κρύψει την αγάπη του για τον Xu: «Ο Xu είναι ο καλύτερος φίλος μου. Κάθε μέρα διαβάζει μαζί μου, μιλάμε και παίζουμε. Τον ευχαριστώ που με προσέχει τόσο πολύ κάθε μέρα».

 

Πηγή
www.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button