Ιστορίες

«Κόσμε, είμαι μία τυχερή γυναίκα. Τα πηγαίνω μια χαρά με τα προσθετικά μου πόδια και χέρια»

Δεν έχει χέρια. Δεν έχει πόδια. Έχει όμως το πιο λαμπερό χαμόγελο και τη μεγαλύτερη θέληση για ζωή. Η Μπέμπε Βίο κατέκτησε την κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Στα 7 της, η ζωή της άλλαξε δραματικά. Σίγουρα δεν είχε προλάβει να ζήσει πολλά μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλά είχε κατασταλάξει ότι θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Η μινιγγίτιδα όμως της χτύπησε την πόρτα και μαζί τεράστιες αλλαγές που μελλοντικά θα την καθόριζαν ως αθλήτρια και άνθρωπο. Η ζωή της ήρθε “τούμπα” μέσα σε μόλις τρεις μέρες. Η σπάνια και θανατηφόρα μορφή μινιγγίτιδας που την προσέβαλε, ήταν ικανή να σκοτώσει ακόμα και ένα μεγάλο θηλαστικό, όχι όμως και εκείνη. Η βενετσιάνα Μπεατρίς Βίο, πάλεψε, ακόμα και αν ήταν ένα μικρό κοριτσάκι, και βγήκε νικήτρια.

“Πλέον δεν με αναγνωρίζω χωρίς τα σημάδια και τα πρόσθετα μέλη μου” παραδέχεται σε συνέντευξή της. Η μινιγγίτιδα σε σύντομο χρονικό διάστημα της προκάλεσε νέκρωση των άκρων της. Έπρεπε να ακρωτηριαστούν τα δύο της πόδια αλλά και τα δύο της χέρια. Τρεις μήνες και κάτι στο νοσοκομείο με αλλεπάλληλα χειρουργεία. Σημάδια στο πρόσωπο από μεταμοσχεύσεις δέρματος. Το όμορφο και γελαστό κορίτσι από την ιταλία, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Πάλεψε και τα κατάφερε.

Έπρεπε να ακρωτηριαστούν τα δύο της πόδια αλλά και τα δύο της χέρια. Τρεις μήνες και κάτι στο νοσοκομείο με αλλεπάλληλα χειρουργεία. Σημάδια στο πρόσωπο από μεταμοσχεύσεις δέρματος. Το όμορφο και γελαστό κορίτσι από την ιταλία, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Πάλεψε και τα κατάφερε.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beatrice Vio (@bebe_vio)

Το μεγάλο στοίχημα ήταν να συνηθίσει τα νέα της μέλη. Εξάλλου είχε μεγάλες φιλοδοξίες. Αγαπούσε από μικρή την ξιφασκία και δεν είχε απολύτως καμία πρόθεση να εγακαταλείψει τον στόχο της.

Θα τα κατάφερνε πάση θυσία. Έτσι κι έγινε. Σύντομα, και σε αρκετά νεαρή ηλικία, άρχισε να αγωνίζεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο, ενώ παράλληλα κέρδισε διαγωνισμό με αποτέλεσμα να γίνει λαμπαδηδρόμος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το κοινό σιώπησε όταν η Μπεατρίς έκανε την εμφάνισή της. Δέος και θαυμασμός είχαν ζωγραφιστεί στα πρόσωπα των θεατών για τη νεαρή με την τεράστια θέληση και την ακόμα μεγαλύτερη δύναμη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beatrice Vio (@bebe_vio)

To 2012 κέρδισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στo Iταλικό Πρωτάθλημα και το ασημένιο στο Ευρωπαικό, στην κατηγορία κάτω των 17 ετών. Το μέλλον της διαγραφόταν λαμπρό και υποσχόμενο. Τα γεγονότα επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις.

Το 2016 επέστρεψε στην Ιταλία με το χρυσό μετάλλιο από τους Παραολυμπιακούς του Ρίο. “Κόσμε, είμαι μία τυχερή γυναίκα. Τα πηγαίνω μια χαρά με τα προσθετικά μου πόδια, τα χέρια μου που θυμίζουν τον ρόμποκοπ και τα σημάδια στο πρόσωπό μου. Πλέον είναι κομμάτι του εαυτού μου και δεν θα με αναγνώριζα χωρίς αυτά”, γράφει στο βιβλίο της “I was Given a Dream”.

Κόσμε, είμαι μία τυχερή γυναίκα. Τα πηγαίνω μια χαρά με τα προσθετικά μου πόδια, τα χέρια μου που θυμίζουν τον ρόμποκοπ και τα σημάδια στο πρόσωπό μου. Πλέον είναι κομμάτι του εαυτού μου και δεν θα με αναγνώριζα χωρίς αυτά

Το 2017, ανακηρύχθηκε αθλήτρια της χρονιάς για την Ιταλία. Παρέλαβε το βραβείο της φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα, λάμποντας από χαρά και ομορφιά. Η, τότε, 19χρονη Παραολυμπιονίκης, ξεσήκωσε το κοινό, το οποίο τη χειροκρότησε όρθιο. Στόχος επετεύχθη. Κα έχει και συνέχεια…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beatrice Vio (@bebe_vio)

Πηγή
www.womantoc.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button