Πρόσωπα

Κυμπουρόπουλος: Διεκδικώ την ψήφο με την αξία μου, δεν ζητώ λύπηση

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τόνισε πως θα παλέψει ώστε να θεσμοθετηθεί πλαίσιο για προσωπικό βοηθό σε όσα άτομα με αναπηρία το έχουν ανάγκη.

«Διεκδικώ θέση στην Ευρωβουλή με τις θέσεις μου και τις θέσεις [της Νέας Δημοκρατίας], δεν θέλω να με λυπηθούν», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Ο 33χρονος ψυχίατρος, ο οποίος πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία και μετακινείται με αμαξίδιο, τόνισε ότι θέλει να πάρει την τιμή και το ήθος που απαιτούνται στο επάγγελμά του και να τα χρησιμοποιήσει στον στίβο της πολιτικής.

Ένα από τα κύρια μελήματά του, σημείωσε, θα είναι η αναμόρφωση του πλαισίου για την στήριξη ανθρώπων με αναπηρία στην χώρα μας.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος ανέφερε πως θα επιδιώξει την θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού για όσους ανάπηρους τον χρειάζονται, επισημαίνοντας πως αυτή η πρακτική ήδη υπάρχει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Είμαστε κι εμείς ευρωπαϊκή χώρα», είπε.

Παρέθεσε ως παράδειγμα την προσωπική του εμπειρία, λέγοντας πως στην καθημερινότητά του έχει ως πολύτιμο στήριγμα τον πατέρα του.

Ωστόσο, άλλοι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα δεν έχουν συγγενείς ή άτομα που να έχουν την δυνατότητα να τους βοηθούν τακτικά, υπογράμμισε.

Σημείωσε πως καταλυτικό ρόλο για την ανάκαμψη της χώρας θα διαδραματίσουν οι νέοι που μετανάστευσαν κατά την διάρκεια της κρίσης και αυτοί που έμειναν στην χώρα παρά τις δοκιμασίες.

Πηγή
www.skai.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button