Ιστορίες

Κορωνοϊός: Μισό αιώνα μετά το διαζύγιο παντρεύτηκαν στη ΜΕΘ, λίγο πριν τους χωρίσει ο θάνατος

Ούτε ο καρκίνος, αλλά ούτε κι ο κορωνοϊός μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στην επιθυμία ενός ζευγαριού από το Λας Βέγκας να επισημοποιήσουν τον έρωτά τους μισό αιώνα αφότου χώρισαν.

Η ΜΕΘ του νοσοκομείου MountainView πλημμύρισε από χαρά στις 26 Ιανουαρίου όταν η 75χρονη Πατρίτσια Μ. και ο 74χρονος Έντι Ντ. αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης πέντε δεκαετίες μετά το διαζύγιό τους.

«Ήμασταν νέοι και ανόητοι τότε», είπε η Πατρίτσια για τον πρώτο γάμο τους τη δεκαετία του 1970 «Σ’ ένα χρόνο χωρίσαμε, αλλά κρατήσαμε επαφή όλα αυτά τα χρόνια».

Αν και διατηρούσαν επαφή οι δυό τους ζούσαν χωριστά μέχρι πριν από πέντε χρόνια, όταν η Πατρίτσια έστειλε μέσω των social media ένα μήνυμα στον Έντι: «Χαρούμενα γενέθλια στον αγαπημένο μου πρώην σύζυγο», έγραψε – λόγια που ξεσήκωσαν τον Έντι, που ζούσε στην Καλιφόρνια, να πάει να βρει την Πατρίτσια στο Λας Βέγκας και να την καλέσει σε δείπνο.

Η παλιά φλόγα δεν άργησε να ξανανάψει. Ο Έντι πούλησε το 2017 το σπίτι του στην Καλιφόρνια και μετακόμισε στο Λας Βέγκας για να συζήσει με την Πατρίτσια.

Αν και οι δυο τους είχαν αποφασίσει να περάσουν μαζί το υπόλοιπο της ζωής τους, η Πατρίτσια είπε στους υπεύθυνους του νοσοκομείου, ότι «ουδέποτε σκέφτηκαν να ξαναπαντρευτούν».

Όλα αυτά όμως άλλαξαν όταν ο Έντι διαγνώστηκε με καρκίνο τον Οκτώβριο και στη συνέχεια κόλλησε κορωνοϊό κι ανέπτυξε πνευμονία με αποτέλεσμα να καταλήξει στην εντατική. Στις 24 Ιανουαρίου έκανε πρόταση γάμου στην Πατρίτσια και δύο μέρες αργότερα όλα ήταν έτοιμα.

Αν και δεν είχαν ιδωθεί διά ζώσης αφότου ο Έντι διαγνώστηκε με κορωνοϊό, το προσωπικό του νοσοκομείου έδωσε το πράσινο φως να πάει η Πατρίτσια στη ΜΕΘ για να γίνει ο γάμος.

Φορώντας πλήρη στολή προστασίας η Πατρίτσια μπήκε στη διακοσμημένη με πανέμορφα λουλούδια εντατική, ενώ ακουγόταν γαμήλια μουσική. Το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα. Μόλις δύο μέρες αργότερα ο Έντι άφησε την τελευταία του πνοή «με την οικογένειά του στο πλευρό του», όπως έγραψε το νοσοκομείο.

«Περάσαμε πέντε υπέροχα χρόνια», είπε η Πατρίτσια.

Πηγή
www.iefimerida.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button