ΑθλητισμόςΠρόσωπα

Κέλλυ Λουφάκη: Είναι σημαντικό να προσπαθείς όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα

Η πρώτη Ελληνίδα ξιφομάχος σε αμαξίδιο που συμμετείχε σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, χαρίζει απλόχερα έμπνευση σε όλους μας!

Λένε ότι η καλοσύνη καθρεπτίζεται στα μάτια ενός ανθρώπου και είναι κάτι που θα το πιστέψεις αν δεις την Κέλλυ! Ένα κορίτσι με ένα πλατύ χαμόγελα και μια απόλυτα θετική αύρα. Τα μαθήματα που έχει πάρει από τη ζωή πολλά και μεγάλα. Δεν είναι σίγουρα για όλους, είναι για τους δυνατούς. Το καλοκαίρι του 2012 στη Χίο είχε ένα σοβαρό τροχαίο και από τότε ζει σε αμαξίδιο. Ερωτεύτηκε το άθλημα της όπως έχει πει σε παλιότερη συνέντευξη και ο έρωτας αυτός την οδήγησε στους Παραoλυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Κάναμε μια κουβέντα μαζί της και ήταν πραγματικά απολαυστική. Μας μιλάει για την επίσκεψή της στην -πλέον προσβάσιμη- Ακρόπολη, για την καθημερινότητά της αλλά και για τι θέλει η ίδια για τον εαυτό της τα επόμενα χρόνια!

Σε είδαμε στην Ακρόπολη και ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας, ένα μνημείο που πλέον είναι προσβάσιμο σε όλους. Ας αρχίσουμε από το πώς σου φάνηκε; πότε ήταν η τελευταία φορά που είχες πάει ξανά στην Ακρόπολη και ποια τα συναισθήματά σου;

Λοιπόν, στην Ακρόπολη είχα να πάω από το Δημοτικό.Αυτές τις εκπαιδευτικές εκδρομές που κάνουν όλα τα σχολεία ..Αυτό που μου αρέσει, είναι ότι έχω την εικόνα της επίσκεψης μου στην Ακρόπολη όρθια αλλά και καθιστή. Αυτόματα αυτό για μένα σημαίνει ότι είναι ένα μνημείο πολιτισμού και ιστορίας επισκέψιμο για όλους, χωρίς περιορισμούς και προκαταλήψεις.
Μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα πραγματικά που κατάφερα να ανέβω μέχρι πάνω χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Διαβάστε:  Η Κέλλυ Λουφάκη παίζει με τα παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Ξέρετε δεν είναι μόνο τα άτομα με αναπηρία και ειδικά με κινητική αναπηρία. Είναι μια πρόοδος, μια εξέλιξη που έγινε και αφορά όλους μας, τους ηλικιωμένους, κάποιον επισκέπτη με προσωρινό πρόβλημα αλλά και τη μαμά με το μωρό στο καρότσι.

Πολλοί λένε ότι αυτή η κατασκευή στην Ακρόπολη έχει πολλές κακοτεχνίες και δεν ταιριάζει με τον χώρο. Ποια είναι η δική σου θέση πάνω σε αυτό; Θα έκανες κάποιες άλλες προσθήκες εσύ;

Δεν είμαι ειδικός σε θέματα κατασκευής, το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ αυτό που είδα και βίωσα μου άρεσε παρά πολύ από θέμα λειτουργικότητας και καλαισθησίας.

Φυσικά, και θα έκανα κάποιες προσθήκες και αλλαγές! Άλλωστε εκείνη την ημέρα με την επίσκεψη μας τόνισα στους ειδικούς αλλά και στην κυρία Μενδώνη ότι μπορεί η Ακρόπολη να έχει γίνει «φιλική» για όλους, αλλά θα πρέπει να είναι εξίσου προσβάσιμος και ο εξωτερικός χώρος. Μου απάντησαν ότι όλα θα δρομολογηθούν.

Η Αθήνα είναι για πόλη που φιλική σε άτομα με κινητικά προβλήματα; Με ποια άλλη πόλη θα ήθελες να μοιάζει στο κομμάτι αυτό;

Η Αθήνα δυστυχώς δεν είναι τόσο προσβάσιμη όσο θα έπρεπε.Σίγουρα γίνονται προσπάθειες αλλά ακόμα χρειάζεται πολύ δουλειά για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολλά μπορούν να αλλάξουν ως προς το καλύτερο αρκεί να υπάρχει διάθεση και όρεξη για δουλειά και διάλογο.Αυτό που λείπει είναι η εν συναίσθηση, το να μπεις στα παπούτσια του άλλου και να νιώσεις τις ανάγκες του, τα προβλήματα του.Εμείς όλοι, είμαστε εδώ, τα άτομα με αναπηρία πάντα διαθέσιμα για τέτοιου είδους συζητήσεις.

Πώς είναι μια καθημερινή σου μέρα;

Διαβάστε:  Κέλλυ Λουφάκη: Κερδίζει με το σπαθί της το μετάλλιο της ζωής

Η Κέλλυ ήταν ανέκαθεν δραστήρια.Πλέον στη ζωή της εκτός τη δουλειά της και τις προπονήσεις της ασχολείται πολύ με τον εθελοντισμό και την προσφορά στον συνάνθρωπο μέσα από διάφορες δράσεις. Παρόλο το δύσκολο και φορτωμένο πρόγραμμα, βρίσκω πάντα χρόνο να κάνω πράγματα που με χαλαρώνουν.

Πώς είδες τη φετινή Παρα Ολυμπιάδα, πως ένιωσες για τις νίκες και ποια τα δικά σου επόμενα βήματα;

Όσο αφορά τον αθλητισμό, φέτος ήταν μια περίεργη χρόνια για μένα και δύσκολη.
Έμεινα τελευταία στιγμή εκτός Τόκιο κάτι το οποίο μου κόστισε παρά πολύ, αλλά είμαι τόσο πεισματάρα που συνεχίζω δυναμικά για την επόμενη Παραολυμπιάδα που θα γίνει στο Παρίσι σε 3 χρόνια.

Στη ζωή μας όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, και μέσα από τις ήττες μας γινόμαστε πιο δυνατοί. Άλλωστε τι ξιφομάχος είμαι αν δεν έχω μάθει να κερδίζω και να χάνω ταυτόχρονα! Όσον αφορά τους φετινούς αγώνες, πραγματικά είμαι περήφανη για όλους τους συναθλητές μου , για όλη την ομάδα και τις επιτυχίες τους.

Παρακολούθησα όλα τα αθλήματα και όλες τις προσπάθειες των αθλητών και είμαι πολύ περήφανη που ανήκω και εγώ στην οικογένεια αυτή. Είναι πολύ σημαντικό να κυνηγάς τα όνειρα σου και να θέτεις στόχους. Το πιο σημαντικό όμως είναι να προσπαθείς όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Τι ονειρεύεσαι για την Κέλλυ και την Αθήνα και τον Αθλητισμό, σε 5 χρόνια από τώρα;

Για την Κέλλυ ονειρεύομαι να έχει την υγεία της, να έχει αντοχές, έτσι ώστε να μην πάψει να ονειρεύεται, να θέτει στόχους και να εξελίσσεται καθημερινά σαν άνθρωπος ως προς το καλύτερο.

Πηγή
www.e-daily.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button