Αθλητισμός

Η Χρυσή Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου

Καρολίνα Πελενδρίτου Χρυσή Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης

O Δημήτρης Χατζηγεωργίου είναι ο δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης που καλύπτει όλες τις διοργανώσεις του στίβου. Εδώ και πολλά χρόνια, ο σπορτσκάστερ είχε σχέση με την Καρολίνα Πελενδρίτου, η οποία είναι χρυσή παραολυμπιονίκης της κολύμβησης. Μάλιστα ο μεγάλος τους έρωτας κατέληξε σε γάμο, ο οποίος έγινε το καλοκαίρι του 2018.

Την ημέρα του γάμου τους, η Καρολίνα Πελενδρίτου είχε ανεβάσει μια φωτογραφία τους και είχε γράψει στη λεζάντα: «Πριν από μερικές ώρες ζήσαμε μία από τις ομορφότερες μέρες της ζωής μας! Ήταν μία μαγική , λαμπερή ημέρα και έχουμε πολλές όμορφες, συγκινητικές, γλυκές, έντονες, γεμάτες χαμόγελο αναμνήσεις να μας συνοδεύουν από εδώ και πέρα! Με πολύ στενά και αγαπημένα μας πρόσωπα, που αγαπάμε και μας αγαπούν, μοιραστήκαμε αυτήν τη μεγάλη χαρά μας. Το γάμο μας!».

H 33χρονη Καρολίνα είναι Κύπρια και έχει γεννηθεί στη Λεμεσό, ενώ ξεκίνησε τον αθλητισμό σε ηλικία 9 ετών. Έναν χρόνο αργότερα εντάσσεται στην Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης και έρχεται πρώτη στου Παγκύπριους Αγώνες, ενώ παράλληλα έρχεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα της μείωσης της όρασής της. Από το 1998 και μετά η Καρολίνα αρχίζει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στα 50 και 100 μέτρα πρόσθιο, διακρίσεις τις οποίες διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Παρόλο που η Καρολίνα αντιμετωπίζει προβλήματα με την όρασή της, μέχρι το 2002 αγωνιζόταν σε αγώνες για αρτιμελείς ενώ στη συνέχεια αποφάσισε να ενταχθεί στην Κυπριακή Παραολυμπιακή ομάδα και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία S13. Μετά από μια σειρά διακρίσεων, το 2004 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες η Καρολίνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το οποίο ήταν και το πρώτο για την Κύπρο σε τέτοιους αγώνες. Επίσης χρυσό μετάλλιο έχει κατακτήσει και στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου.

Παντρεύτηκε την κούκλα Παραολυμπιονίκη Καρ. Πελενδρίτου ο… σπορτκάστερ Δημήτρης Χατζηγεωργίου!

Από
meallamatia.gr
Πηγή
www.offsite.com.cy
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button