Ιστορίες

Η τυφλή σέρφερ που δαμάζει τα κύματα

Η τυφλή Ισπανίδα σέρφερ Κάρμεν Λόπεζ

Η Κάρμεν Λόπεζ είναι τυφλή πρωταθλήτρια στο σερφ. Ωστόσο η 21 ετών Ισπανίδα μπορεί μόνο να φανταστεί πως είναι η θάλασσα.

Έχοντας γλαύκωμα εκ γενετής, έχασε πλήρως την όρασή της όταν ήταν μικρό παιδί. Ωστόσο η τύφλωση δεν της στερεί την δυνατότητα της άθλησης αλλά και του πρωταθλητισμού.

Καθοδηγούμενη από το ένστικτο και τα σφυρίγματα του προπονητή της, που προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της με τον τρόπο που επικοινωνούν τα δελφίνια, καταφέρνει να δαμάζει τα κύματα.

Με την συμμετοχή της στην διοργάνωση που φιλοξενείται αυτές τις μέρες στην Καλιφόρνια, έγινε η πρώτη αθλήτρια από την Ισπανία που λαμβάνει μέρος σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Προσαρμοσμένου Σερφ, όπως ονομάζεται η διοργάνωση που απευθύνεται μόνο σε ΑμεΑ.

«Αισθάνομαι ελεύθερη και χαλαρή. Δεν έχω καμιά ανησυχία. Είμαι μόνο εγώ και το κύμα», λέει στην κάμερα η Κάρμεν Λόπεζ, που έχει ασχοληθεί ακόμα με το καλλιτεχνικό πατινάζ και την ιππασία, αλλά την έχει κερδίσει το σερφ. Χάρη στην ενασχόλησή της με τον αθλητισμό έχει καταφέρει να μην λείπει ποτέ το χαμόγελο από τα χείλη της.

Πηγή
meallamatia.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button