Πρόσωπα

Η συγκλονιστική ιστορία της Γεωργίας Καλτσή

«Ποτέ δεν ξέρεις πόσο δυνατός είσαι μέχρι που το να είσαι δυνατός είναι και η μόνη σου επιλογή»

Η Λέτα Γκαρέτσου και το podcast «Πέρα από τα όρια» του pod.gr παρουσιάζουν την ιστορία της 26χρονης Γεωργίας Καλτσή.

Το τροχαίο που έγινε τη νύχτα της 9ης Μαρτίου του 2015 θα σοκάρει όλη την Ελλάδα. Ένα αυτοκίνητο στο οποίο επιβάτες ήταν 4 νέα παιδιά θα πέσει πάνω σε μια τράπεζα στην Κηφισίας. Η Γεωργία Καλτσή θα χάσει έναν καλό της φίλο, ενώ οι δυο άλλες φίλες της θα τραυματιστούν βαριά. Η ίδια θα πέσει σε κώμα για 24 ολόκληρες μέρες. Μόλις ξυπνήσει θα έρθει αντιμέτωπη με την πιο σκληρή αλήθεια… δεν θα περπατήσει ξανά.

Η Λέτα Γκαρέτσου και το podcast «Πέρα από τα όρια» παρουσιάζουν την ιστορία της 26χρονης Γεωργίας Καλτσή που την δυσκολότερη στιγμή της ζωής της έδειξε πείσμα, θάρρος και επιμονή. Κατάφερε να γεννηθεί ξανά και να φτάσει σήμερα να κάνει αγωνιστικά ξιφασκία αλλά και μπάσκετ. Μια κατάθεση ψυχής από μια νέα κοπέλα που ξέρει να βλέπει τα πάντα με αισιοδοξία.

Για το τροχαίο

«Και ξαφνικά έχει φωτιά, ήμουν εγκλωβισμένη, προσπάθησα να βγω, είχαμε αναποδογυρίσει…

Αρχίζαμε και κατεβαίναμε προς το Γεννηματά και στην Κηφισίας συνειδητοποίησα ότι έχω χτυπήσει την πλάτη μου. Σε βουναλάκι βασικά, ένιωθα τρομερό πόνο στην πλάτη μου. Και πρώτη φορά ένιωθα ότι μου κοβόταν η ανάσα».

«Και με το που άνοιξαν οι πόρτες του ασθενοφόρου και μπήκε οξυγόνο, πήρα μια βαθιά ανάσα και λέω επιτέλους σωθήκαμε. Ε…και μπαίνουμε στα εξωτερικά και μετράω ένα τετράγωνο λαμπάκι από πάνω, δύο τετράγωνα λαμπάκια από πάνω, στο τρίτο έσβησα, έπεσα σε κώμα».

Για την ξιφασκία με το αμαξίδιο

«Tους Παραολυμπιακούς τους σκέφτομαι και τους θέλω πάρα πολύ. Εγώ παίζω ξιφασκία και τα 3 όπλα. Υπάρχουν 3 διαφορετικά όπλα, τα οποία έχουν εντελώς διαφορετικά πράγματα που πρέπει να κάνεις».

Διαβάστε:  Γ. Καλτσή: Το δυστύχημα που άλλαξε τη ζωή της και την πείσμωσε να αλλάξει τον κόσμο μας

Για τα όρια και το τι μπορεί να κάνει

«Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να καταφέρουμε όλοι οι άνθρωποι. Δηλαδή εγώ τώρα επειδή είμαι σε αμαξίδιο σίγουρα δεν μπορώ να κάνω τραμπολίνο, εσύ μπορείς.

Αλλά επίσης υπάρχουν πράγματα που μπορεί εγώ να μπορώ να κάνω και να μην μπορείς εσύ, για άλλους λόγους. Θέλεις για το τις φοβίες που μπορεί να έχουμε ο καθένας, για τα κόμπλεξ που μπορεί να έχουμε ο καθένας».

Ακούστε εδώ το podcast.

Πηγή
www.athensvoice.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button