Πρόσωπα

Η πρωταγωνίστρια του «Grey’s Anatomy» για την κόρη της με σύνδρομο Down: «Να αγαπήσουμε τρελά όλα τα χρωμοσώματα»

Μας τη συστήνει μέσα από μια νέα ανάρτηση, με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο.

Η Caterina Scorsone, η ηθοποιός που γνωρίσαμε ως την πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Grey’s Anatomy», έχει αποκτήσει από το 2016 μια κόρη με σύνδρομο Down και συχνά οι αναρτήσεις της στο Instagram αναφέρονται στην καθημερινότητά της με ένα παιδί που λατρεύει, με ένα έξτρα χρωμόσωμα. Με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο, η Scorsone έκανε μια τρυφερή ανάρτηση.

Διαβάστε το κείμενο:

«Έχουμε Οκτώβριο! Άργησα λίγο, αλλά είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Down. Μια μέρα είδα ένα meme που άλλαζε τον όρο σε μήνα “αποδοχής” και μου άρεσε. Προσωπικά, προτιμώ όμως τον μήνα που “γιορτάζει” το σύνδρομο Down. Δεν θέλω απλώς να είμαι ευαισθητοποιημένη, θέλω να αγαπώ τρελά όλα τα μόρια και τα χρωμοσώματα και τα κύτταρα που κάνουν κάθε άνθρωπο μοναδικό, όπως και τους ανθρώπους με σύνδρομο Down.

«Θέλω να αγαπώ τρελά όλα τα μόρια και τα χρωμοσώματα και τα κύτταρα που κάνουν κάθε άνθρωπο μοναδικό, όπως και τους ανθρώπους με σύνδρομο Down».

»Όταν λέμε να ευαισθητοποιηθούμε για το σύνδρομο Down, βάζουμε πολύ χαμηλά τον πήχυ. Μπορείτε να το αποδεχτείτε; Μπορείτε να αποδεχτείτε τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εσάς; Μπορείτε να αποδεχτείτε και όλα τα χαρίσματά τους και την ανάγκη τους για υποστήριξη; Μπορείτε να αποδεχτείτε τα δικά σας [χαρίσματα και ανάγκη για υποστήριξη]; Νομίζω αυτό είναι το εισιτήριο. Αν αγαπήσουμε πραγματικά και αποδεχτούμε τις δικές μας ανάγκες και χαρίσματα και προκλήσεις, είναι πολύ ευκολότερο να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε εκείνες των άλλων, ανεξάρτητα από τα μετρήσιμα χαρακτηριστικά, τα χρωμοσώματα ή τις επιτυχίες. Δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτό θα ήταν ανυπόφορα βαρετό. Ας κάνουμε λοιπόν τη μετάβαση από την ευαισθητοποίηση στην αποδοχή και την τρελή αγάπη και την περιέργεια και τη γιορτή – Ή, τουλάχιστον εγώ έτσι νιώθω. Και νιώθω όμορφα».

Δείτε την ανάρτηση:

Πηγή
www.marieclaire.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button