Ιστορίες

Η μικρότερη μητέρα που έζησε ποτέ: Γέννησε το παιδί της όταν ήταν η ίδια…5 χρονών!

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1933, η οικογένεια Medina μια οικογένεια ανθρακωρύχων από ένα απομακρυσμένο χωριό στους πρόποδες των Άνδεων του Περού, έφερε στη ζωή ένα κοριτσάκι. Το βάπτισαν Lina. Ήταν ένα κοριτσάκι με τη χαρακτηριστική ινδιάνικη ομορφιά των κατοίκων των Άνδεων. 

Η Lina μεγάλωνε και ταυτόχρονα το κορμί της αναπτυσσόταν με εξωπραγματικούς ρυθμούς. Όταν ήταν 8 μόλις μηνών της ήρθε κανονικά περίοδος. Ήδη στα 3 της, είχε το στήθος μιας έφηβης κοπέλας και στα 4 της ένα πλήρως αναπτυγμένο στήθος γυναίκας. Λίγο πριν κλείσει τα 5 της χρόνια, η κοιλιά της άρχισε να φουσκώνει

Στην αρχή όλοι πίστεψαν πως είχε κάποιον «κακό όγκο» αλλά σύντομα ο όγκος αυτός άρχισε να μεγαλώνει. Ένα πρωινό του 1939, η Lina μαζί με τον πατέρα της κατέβηκαν στην κοντυνότερη πόλη, στο Πίσκο και πήγαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ο γιατρός του νοσοκομείου Geraldo Lozada, τα έχασε. Όλα συνηγορούσαν πως η 5χρονη Lina, ήταν έγκυος.

Προκειμένου να βεβαιωθεί, πήρε την μικρή και πήγαν μαζί στη Λίμα, όπου εκεί μαζί με άλλους συναδέλφους του, την υπέβαλλαν σε εξονυχιστικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματα δεν σήκωναν αμφισβήτιση. Η 5χρονη Lina Medina, ήταν έγκυος 7 μηνών.

Στις 14 Μαίου, ενάμιση μήνα μετά από την εξέταση της και ενώ όλο αυτό το διάστημα παρέμεινε στο νοσοκομείο, η Lina, γέννησε με καισαρική, ένα υγιέστατο αγοράκι, βάρους 2 κιλών και 700 γραμμαρίων. Ήταν τότε, 5 χρονών, 7 μηνών και 21 ημερών. 

Ο μαιευτήρας Edmundo Escomel, που μαζί με τον Gerardo Lozada, παρακολούθησαν το «φαινόμενο Lina», από την πρώτη στιγμή, στο επιστημονικό άρθρο που δημοσίευσε στο περιοδικό «La Presse Medicale» ανέφερε: «η νεαρή μητέρα είχε την πρώτη της έμμηνο ρύση σε ηλικία μόλις 8 μηνών, το στήθος της ήταν ήδη σχηματισμένο σε ηλικία 4 ετών, ενώ στην ηλικία των 5 ετών η λεκάνη της είχε ήδη ανοίξει και τα οστά της είχαν ήδη ωριμάσει αρκετά.»

Με τον γιό της και κάποιο παιδάκι

Οι εξετάσεις πριν και μετά τη γέννα έδειξαν ότι η 5χρονη είχε συλλάβει με τον φυσιολογικό τρόπο. Οι αρχές στη Λίμα συνέλαβαν αμέσως τον πατέρα της με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου και της αιμομιξίας. Στο δικαστήριο ο πατέρας αθωώθηκε λόγω ελλιπών στοιχείων και αμφιβολιών. Η Lina ποτέ, ακόμη και σήμερα στα 82 της χρόνια δεν αποκάλυψε το όνομα του πατέρα του παιδιού της.

Με τον γιο της σε ηλικία 8 ετών

Ο γιός της βαπτίστηκε Gerardo, λαμβάνοντας το όνομα του μαιευτήρα γιατρού. Ο Gerardo μεγάλωσε με την εντύπωση πως η Λίνα ήταν η μεγάλη του αδελφή, αλλά στην ηλικία των 10 ετών έμαθε πως τελικά είναι η μητέρα του. Αν και μεγάλωσε χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας, ο Gerardo πέθανε το 1979 σε ηλικία 40 ετών από μία ασθένεια του μυελού των οστών.

Η Λίνα και ο γιατρός της, προς τιμήν του οποίου, έδωσε το όνομα του στο γιο της

Πολλοί όλα αυτά τα χρόνια έκαναν λόγο για απάτη. Όμως τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν το γεγονός, βάσει βιοψιών, ακτινογραφιών στον εμβρυικό σκελετό εντός της μήτρας και ενός αριθμού φωτογραφιών που είχαν τραβήξει στο νοσοκομείο, οι θεράποντες ιατροί της. Η πρόωρη εφηβεία σε υπερβολικό βαθμό σε παιδιά κάτω των 5 ετών είναι σπάνια, όχι όμως και απίθανη. Παρ” όλα αυτά, η εγκυμοσύνη και η γέννα σε μία τόσο μικρή ηλικία θεωρείται ακόμα πιο σπάνια.

Η Lina έγινε μητέρα για δεύτερη φορά στα 39 της χρόνια το 1972. Παντρεύτηκε τον Raul Jurado και μαζί απόκτησαν άλλο ένα αγοράκι. Το μυστικό της παραμένει επτασφράγιστο…

Μια από τις ελάχιστες φωτογραφίες της Lina ως ενήλικης

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button