Ιστορίες

Η απίστευτη ιστορία των κοριτσιών που τις μπέρδεψαν στο μαιευτήριο αλλά μεγάλωσαν σαν… δίδυμες

Μια συναρπαστική ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνίστριες δύο νεαρές γυναίκες, τις οποίες μπέρδεψαν κατά λάθος στο μαιευτήριο όπου γεννήθηκαν και κατέληξαν να μεγαλώνουν τελικά σαν αδερφές από τις οικογένειές τους.

Το μοναδικό αυτό ταξίδι διηγείται ένα βιβλίο και μια ταινία που αναμένεται να κυκλοφορήσουν.

Το μπέρδεμα στο μαιευτήριο στη Σικελία είχε ως αποτέλεσμα οι Caterina Alagna και Melissa Fodera, 23 ετών και οι δύο, να μη μεγαλώσουν με τις βιολογικές τους μητέρες.

Όταν όμως είχαν φτάσει στην ηλικία των 3 ετών, η Marinella Alagna, παραλαμβάνοντας την κόρη της Melissa από τον βρεφονηπιακό σταθμό, προβληματίστηκε βλέποντας τη συγκλονιστική ομοιότητα ενός άλλου παιδιού, της Caterina, με τις άλλες δύο κόρες της.

Τελικά οι οικογένειες έμαθαν την αλήθεια μετά από τεστ DNA που έκαναν. Επειδή όμως είχε περάσει αρκετός καιρός, οι βιολογικές μητέρες Marinella και Gisella Fodera, 47 ετών, επέλεξαν να τις μεγαλώσουν μαζί.

Έφτασαν μέχρι το σημείο να μετακομίσουν στο ίδιο σπίτι σε μια προσπάθεια να νιώσουν όλοι όσο πιο άνετα γινόταν.

Ο Mauro Caporiccio, συγγραφέας του «Αδερφές για πάντα», της ταινίας του RAI TV που θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα, δήλωσε στους The Times: «Σήμερα είναι περισσότερο σαν δίδυμες και υπάρχει μια αγάπη που ενώνει τις δύο οικογένειες».

Η Caterina και η Melissa γεννήθηκαν με διαφορά 15 λεπτών στο ίδιο νοσοκομείο στις 31 Δεκεμβρίου 1998, τις μπέρδεψαν όμως κατά λάθος οι νοσοκόμες, οι οποίες γιόρταζαν και τη νέα χρονιά.

Παρά το γεγονός ότι οι μητέρες επισήμαναν στο προσωπικό του νοσοκομείου ότι το μωρό που κρατούσαν φορούσε ρούχα που δεν αναγνώριζαν, οι νοσοκόμες τις διαβεβαίωσαν ότι απλώς είχε γίνει λάθος στα ρούχα.

Μετά από τρία χρόνια, η Marinella είδε την Caterina στον βρεφονηπιακό σταθμό. «Αναγνώρισα τη μητέρα της Caterina, Gisella Fodera, από την πτέρυγα του μαιευτηρίου και άρχισα να έχω υποψίες. 15 μέρες αργότερα κάναμε τεστ DNA και έπαθα σοκ. Ήταν σουρεαλιστικό, ήταν αδύνατο».

Αρχικά οι μητέρες ήταν αντίθετες στην ιδέα να ανταλλάξουν τα παιδιά, με τη Gisella να τονίζει τη δυσκολία του να μεγαλώνεις μια κόρη για τρία χρόνια και μετά να σου λένε να τη δώσεις πίσω – όλα αυτά για ένα «απλό λάθος».

Οι δύο γυναίκες συμφώνησαν τελικά να κάνουν την ανταλλαγή με την πάροδο του χρόνου. Για να γίνει αυτό, τα παιδιά πέρασαν χρόνο και με τους δύο γονείς. Κάποια στιγμή και οι δύο οικογένειες ζούσαν κάτω από την ίδια στέγη.

Η πιο δύσκολη στιγμή όμως δεν είχε φτάσει ακόμη. Οι ειδικοί πρότειναν οι δύο οικογένειες να περάσουν χωριστά ένα διάστημα για να δώσουν στα κορίτσια την ευκαιρία να προσαρμοστούν με τις βιολογικές οικογένειές τους και τον νέο τρόπο ζωής. «Οι δύο μητέρες κλαίγαμε στο τηλέφωνο και μιλούσαμε κάθε μέρα. Μετά από τρεις μήνες αποφασίσαμε ότι δεν μπορούσαμε, συναντηθήκαμε και υποσχεθήκαμε να μην χωρίσουμε ποτέ», εξήγησε η Marinella. «Μετά από αυτό έβλεπα τη Melissa κάθε μέρα. Πώς μπορούσα να μην το κάνω; Τη θήλαζα, της έμαθα τις πρώτες της λέξεις. Έπρεπε να μοιραζόμαστε τα πάντα».

Πηγή
www.newsbeast.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button