Ιστορίες

Ζευγάρι που απέκτησε μια κόρη με Σύνδρομο Down υιοθέτησε παιδί με το ίδιο σύνδρομο

Η Allison και ο Andrew είδαν τη νεογέννητη κόρη της να μάχεται για τη ζωή της και να μετρά διαδοχικές νίκες...

Ζευγάρι που απέκτησε μια κόρη με Σύνδρομο Down προχώρησε στην υιοθεσία ενός νηπίου που χει την ίδια γενετική (χρωμοσωμική) ανωμαλία. Η Allison και ο Andrew χάρισαν στην κόρη τους, Rosie ένα αδελφάκι και για την ακρίβεια ένα μεγαλύτερο αδελφό, τον Beau.

Η μητέρα των παιδιών είπε πως ήταν τόσο δύσκολο στην αρχή, με τη Rosie, γιατί δεν μπορούσαμε να επικεντρωθούμε σε αυτά που απασχολούν μια τυπική περίπτωση γονιών. Δεν ήμσταν σε θέση να απολαύσουμε τον πρώτο χρόνο της ζωής της, καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε σειρά προβλημάτων υγείας (το μωρό είχε και πρόβλημα στην καρδιά και ταλαιπωρήθηκε από επιληπτικές κρίσεις και κρανιοσυνόστωση -εμποδίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και προσβάλλει ένα στα 2.200 νεογέννητα). Από τότε υπάρχει βελτίωση και πλέον μπορούμε να τη χαρούμε.

Στο μεσοδιάστημα, το ζευγάρι επέστρεψε στις ΗΠΑ από την Κίνα, όπου εργαζόταν σε σχολείο (είναι και οι δύο καθηγητές). Το μεγαλύτερο πράγμα ήταν ότι είδαμε την κόρη μας να ξεπερνά τόσα πολλά εμπόδια. Τότε ήμασταν βέβαιοι πως ένα εξτρά χρωμόσωμα δεν θα μας φόβιζε. Ήταν η περίοδος που μάθαμε για τον Beau.
Ζευγάρι που απέκτησε μια κόρη με Σύνδρομο Down υιοθέτησε παιδί με το ίδιο σύνδρομο

Το μωρό ζούσε με τους γονείς του, που τον λάτρευαν μεν, αλλά δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Η μητέρα του θυσιάστηκε για εκείνον. Νιώσαμε πως έχουμε επαφή, από την πρώτη ματιά και σε δυο μήνες τον υιοθέτησαν. Ναι, υπάρχει κόσμος που μας κοιτά επίμονα και ρωτά τα πάντα. Αλλά δεν μας νοιάζει. Χαίρομαι την κάθε στιγμή που ζω με τα παιδιά μου, τα οποία ξεπερνούν καθημερινά τις προσδοκίες. Δεν είναι εύκολο το ταξίδι μας. Είναι όμως, προνόμιο που το ζούμε.

Διαβάστε:  Σύνδρομο Down (Ντάουν): Τι, πού πότε, πώς, γιατί;
Αν έστελνε κάποιο μήνυμα στον εαυτό της, όταν απέκτησε τη Rosie θα της έλεγε πάρε μια βαθιά εισπνοή. Η κόρη σου είναι πολλά περισσότερα από μια διάγνωση. Το ζευγάρι έχει δημιουργήσει και ιστοσελίδα, στην οποία μοιραζόταν την καθημερινότητα της Rosie, προφανώς για να μοιραστούν όσα είχαν στη ψυχή τους, αλλά και να βοηθήσουν άλλους γονείς.

Πηγή
news247.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button