Ιστορίες

«Εγκεφαλικά νεκρός», λίγες ώρες πριν χειρουργηθεί για να δοθούν τα όργανά του… άρχισε να αναπνέει

Αν δεν είναι αυτό θαύμα, τότε τι είναι; Ο 18χρονος Λούις Ρόμπερτς είχε πιστοποιηθεί και επίσημα νεκρός. Ήταν έτοιμοι οι γιατροί να του αφαιρέσουν τα όργανα για δωρεά, αλλά λίγο πριν, ξεκίνησε να αναπνέει.

Φυσικά και συμβαίνουν θαύματα στις μέρες μας. Η ιστορία του 18 χρόνου Λούις Ρόμπερτς αναμφόβολα είναι μία τέτοια. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά. Ο Λούις κτυπήθηκε από ένα βαν πολύ άσχημα και οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Αυτό που μετέφεραν μάλιστα στην οικογένειά του, μετά το πολύωρο χειρουργείο ήταν πως εγκεφαλικά ήταν νεκρός.

Μόλις ξεπέρασε το αρχικό σοκ η οικογένεια, αποφάσισε πως ήταν καλύτερο να δοθούν τα όργανα του παιδιού τους, όπως ακριβώς έγινε και εδώ στην Αθήνα, με τον Ιάσονα. Ο Λούις Ρόμπερτς θα έσωζε με τη δωρεά των οργάνων του εφτά ανθρώπους που περίμεναν με τη σειρά τους για μεταμόσχευση οργάνων.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία για την αφαίρεση οργάνων, ο Λούις ξεκίνησε να αναπνέει.

Η αδερφή του Τζέιντ μάλιστα λίγο πριν ήταν δίπλα του και του είχε ζητήσει να αναπνεύσει: «1, 2, 3 ανάπνευσε… Μία μεγάλη ανάσα»! Δεν είχε χάσει την πίστη της.

«Μετά από πολλές εξετάσεις, από το νοσοκομείο μας είπαν πως ο Λούις είχε χάσει τη μάχη και εγκεφαλικά ήταν νεκρός. Υπογράψαμε τα χαρτιά που χρειάζονταν, είχαμε συζητήσεις που δεν πιστεύαμε ποτέ πως θα κάναμε και είμασταν έτοιμοι να πούμε το ‘αντίο‘ μας», ανέφερε η αδερφή του Τζέιντ και στη συνέχεια πρόσθεσε… «Ο Λούις είχε πιστοποιηθεί και επίσημα νεκρός, αυτό είχε μεταφερθεί και στον ιατροδικαστή.

Πήγα τα μεσάνυχτα και του κράτησα το χέρι. Του ζήτησα να αναπνεύσει και κοιτούσα να δω την καφέ γραμμή που παρακαλάγαμε τόσες μέρες να δούμε να κινείται. Του είπα Λούις ανάπνευσε σε παρακαλώ… Μας είπαν αυτό είναι αδύνατο και καταλαβαίνουν τη δύσκολη στιγμή της οικογένειας.

Επέστρεψα στο σπίτι και τότε με πήραν τηλέφωνο… Ο Λούις είχε ξεκινήσει να αναπνέει. Ο καρδιογράφος άρχισε να κτυπά, τα μάτια του διαστάλθηκαν, τα κύματα ανέβαιναν στην οθόνη σταδιακά και ο Λούις είχε επανέλθει στη ζωή…».

Ο Λούις Ρόμπερτς είναι μόλις ο δεύτερος στον κόσμο που έχει επανέλθει στη ζωή.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button