Ιστορίες

Εγκεφαλικά νεκρή μητέρα κρατήθηκε ζωντανή για 123 μέρες μέχρι που γέννησε δυο υγιέστατα δίδυμα

Βλέποντας τις καρδιές των εμβρύων να εξακολουθούν να χτυπάνε στην κοιλιά της μητέρας του, οι γιατροί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να τα κρατήσουν ζωντανά.

Ο σύζυγός της, ο 24χρονος Muriel Padilha, είπε: «Πήγαινα στη δουλειά, τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η Frankielen με κάλεσε και με παρακαλούσε να πάω επειγόντως πίσω στο σπίτι. Είπε ότι το κεφάλι της την πονούσε φρικτά. Της είπα να πάρει ένα παυσίπονο. Αλλά είπε ότι είχε έναν αφόρητο πόνο στο πίσω μέρος του λαιμού της, ο οποίος ήταν τόσο δυνατός που ένιωθε πως θα καταρρεύσει.»

Όταν επέστρεψε στο σπίτι του, βρήκε τη γυναίκα του να κλαίει, να τρέμει και να κάνει εμετό. Μόλις την είδε την πήρε αμέσως στο νοσοκομείο.

“Καθώς πηγαίναμε στο νοσοκομείο, εκείνη μου είπε, “θέλω να προετοιμαστείς πως θα μείνουμε εκεί, δεν θα μας αφήσουν να γυρίσουμε στο σπίτι.”Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που μου είπε,” είπε ο άτυχος άντρας.

Είχε διαγνωστεί με σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία. Μετά από τρεις ημέρες εξετάσεων, η γυναίκα ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Οι γιατροί είπαν στον Padilha ότι τα αγέννητα δίδυμα δεν θα μπορούσαν να ζήσουν…

“Μου είπαν ότι έδιναν στα μωρά τρεις ημέρες ζωής, επειδή είχαν κάνει στη γυναίκα μου πολλαπλές αξονικές τομογραφίες, της είχαν δώσει δυνατά φάρμακα και πολλά αντιβιοτικά, και αυτό σήμαινε πως τα πάντα είχαν καταλήξει στα μωρά μας. Μου είπαν πως όταν οι καρδούλες τους σταματήσουν να χτυπούν, θα βγάλουν τη γυναίκα μου από τα μηχανήματα για να μπορέσω να την πάρω και να τη θάψω,” είπε.

«Κάναμε έναν υπέρηχο για να δούμε τα έμβρυα, αλλά προς έκπληξή μας, τα μωρά ήταν ζωντανά. Τα όργανα της Frankielen ήταν όλα ανέπαφα και λειτουργούσαν σαν να ήταν ακόμα μαζί μας. Πήραμε την απόφαση να την κρατήσουμε στη ζωή για να σώσουμε τα αγέννητα παιδιά της. Και κάθε μέρα τα βλέπαμε να μεγαλώνουν κανονικά,» είπε ο Δρ. Dalton Rivabem, ο επικεφαλής της ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και πολλοί επαγγελματίες της υγείας, μαζεύτηκαν για να τραγουδήσουν για τα μωρά της Frankielen.

Η Erika Checan, η υπεύθυνη της μουσικής ομάδας, δήλωσε: “Βρήκαμε παιδικά τραγούδια και παίξαμε στα μωρά που ήταν στην κοιλιά της μαμάς τους. Έχουμε, επίσης, συνθέσει μελωδίες αποκλειστικά γι’ αυτά και φροντίσαμε να διακοσμήσουμε την περιοχή γύρω από το κρεβάτι της Frankielen. Η ΜΕΘ ήταν γεμάτη με αγάπη και  στοργή για τα μωρά και την οικογένειά τους.”

Ο γιατρός επικοινώνησε επίσης με έναν άλλο γιατρό από την Πορτογαλία ο οποίος είχε μια παρόμοια υπόθεση στο παρελθόν.

«Υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις, αλλά η δική μας είναι η δυσκολότερη αφού τα μωρά ήταν στην κοιλιά για 123 ημέρες. Μία από τις κύριες ανησυχίες μας ήταν αν θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη συνεχή λειτουργία των οργάνων για να μπορέσουν τα μωρά να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν σωστά,» είπε ο Δρ. Rivabem.

«Η επιτυχία αυτής της υπόθεσης οφειλόταν σε μια μεγάλη ομαδική συνεργασία και, φυσικά, στο θέλημα του Θεού», είπε.

Τα δίδυμα, η Ana Vitoria και ο Asaph γεννήθηκαν 1.390 και 1.315 γραμμάρια αντίστοιχα. Τα μωρά κρατήθηκαν στη θερμοκοιτίδα για τρεις μήνες, και τώρα είναι στα χέρια της Angela Silva, της μητέρας της Frankielen Padilha, αφού Padilha, ο οποίος είναι αγρότης, πρέπει να εργαστεί. Η Silva βοηθάει επίσης στη φροντίδα της 2 ετών κόρης του ζευγαριού.

“Είμαι τόσο περήφανη για την κόρη μου. Είναι ήδη δύσκολο να δεχτούμε την απώλειά της, αλλά ήταν μια μαχήτρια που μέχρι το τέλος προστάτευσε τα όμορφα παιδιά της και τους χάρισε τη ζωή μέχρι που τελικά πέθανε,” είπε η  Silva.

“Η Frankielen έχει εμφανιστεί στον ύπνο μου πολλές φορές ειδικά όταν ήμουν απελπισμένος και παρακαλούσα το Θεό να την φέρει πίσω σε μένα. Ένα βράδυ κάθισε στο κρεβάτι μου και είπε: «Μωρό μου, δεν μπορώ να έρθω πίσω σε σένα πια. Πρέπει να μείνω εδώ. Είμαι σε ένα όμορφο μέρος τώρα. Έχεις, επίσης, μια μεγάλη αποστολή να ολοκληρώσεις. Θα πρέπει να φροντίσεις τα παιδιά μας και θα πρέπει να είσαι δυνατός και να προχωρήσεις και να ζήσεις τη ζωή σου,” είπε ο Padilha.

“Η Frankielen ήταν ένα αξιαγάπητο άτομο. Πιστεύω ότι ο Θεός την επέλεξε για το σκοπό αυτό, για να μπορέσει να συμβεί ένα θαύμα,”πρόσθεσε.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button