Πρόσωπα

Διάσημο μοντέλο μας συστήνει τον γιο της με σύνδρομο Down

Το διάσημο μοντέλο Amanda Booth  ελπίζει να δώσει με το μήνυμά της να γκρεμίσει τα στερεότυπα που υπάρχουν γύρω από τα άτομα με σύνδρομο Down.

«Ποτέ μου δεν μπόρεσα να  καταλάβω γιατί θεωρείται δεδομένο πως θα γεννήσουμε ένα υγιές μωρό. Κι εγώ το έκανα και μου πήρε αρκετό καιρό μέχρι να καταφέρω να απαλλαγώ από τις ενοχές που υπήρξα τόσο εγωίστρια και αφελής. Όταν γεννήθηκε ο γιος μου, ο Micah, υπήρξαν τόσες επιπλοκές και δυσκολίες. Και μέσω αυτών των στιγμών ανακάλυψα την δύναμή του και έμαθα να βλέπω την δική μου, επίσης. Εξακολουθώ να γνωρίζω ελάχιστα για το σύνδρομο Down, παρόλα αυτά γνωρίζω πάρα πολλά για τον Micah».

Αυτά είναι τα λόγια του διάσημου μοντέλου Amanda Booth  που αποφάσισε να μοιραστεί στα social media την εμπειρία του μεγαλώνεις ένας παιδί με σύνδρομο Down, ελπίζοντας πως η ιστορία της θα δώσει ελπίδα και ίσως θα καταρρίψει μερικά στερεότυπα γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όταν ο μικρούλης Micah γεννήθηκε, δεν ανησύχησαν για τα σχιστά του μάτια επειδή ο σύζυγός της είναι από το Μεξικό και έχει παρόμοια μάτια.  Το έμαθαν μετά από τρεις μήνες μέσω εξετάσεων που υποβλήθηκε ο μικρός Micah.

Το διάσημο μοντέλο και ο σύζυγός της είχαν αρνηθεί να προχωρήσουν σε  προγεννητικό έλεγχο. Όπως η ίδια δηλώνει «Με τον Mike απορρίψαμε τον προγεννητικό έλεγχο επειδή για εμάς δεν είχε καμία σημασία, ποτέ δεν θα κάναμε κάτι γι’ αυτό ούτε θα σταματούσαμε την κύηση. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμασταν πως ο Micah θα είχε οποιαδήποτε ανωμαλία στα χρωμοσώματα».

Πηγή
http://www.imommy.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button