Πρόσωπα

Δημήτρης Παπανικολάου: «Βάσανο ο κόσμος ενός ανθρώπου με σύνδρομο ‘Ασπεργκερ, δεν μπορώ να χαλαρώσω»

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας μίλησε για τα συναισθήματά του από όταν διαγνώστηκε με σύνδρομο Άσπεργκερ – Συγκινεί η σύζυγός του

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε για πρώτη φορά δημόσια μαζί με την σύζυγό του, Έλια Παπαηλίου, μετά την αποκάλυψή του ότι διαγνώστηκε με σύνδρομο Άσπεργκερ.

Ο γνωστός μπασκετμπολίστας εξήγησε ότι βρίσκεται στο αρχικό στάδιο του αυτισμού, κάτι που ανακάλυψε μετά την επίσκεψή του σε ειδικό ψυχικής υγείας.

«Συμβουλεύτηκα ειδικό ψυχικής υγείας. Όταν του είπα τις συμπεριφορές, μου ανακοίνωσε ότι έχω σύνδρομο Άσπεργκερ και το αποδέχτηκα», είπε αρχικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», ενώ πρόσθεσε επίσης, πως είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση: «Έχει βάσανο ο κόσμος ενός ανθρώπου με τέτοιο σύνδρομο. Δεν μπορώ να χαλαρώσω, θέλω να το δουλέψω. Ακόμα και όταν κοιμάμαι, θέλω να σκέφτομαι».

Η σύζυγός του, ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια είχε πολλές υπόνοιες ότι ο αγαπημένος της έχει το συγκεκριμένο σύνδρομο, όμως αυτό δεν την τρόμαξε ούτε στιγμή. «Τα τελευταία χρόνια είχα την υποψία ότι ο Δημήτρης έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ. Έκανα τρία χρόνια ψυχανάλυση και ο γιατρός μου γνώρισε τον Δημήτρη και μου έκανε μία συζήτηση. Μου είπε ότι ο σύζυγός μου μπορεί να είναι στο φάσμα. Δεν φοβήθηκα, όμως, γιατί τον γνωρίζω τόσα χρόνια και έχουμε κάνει οικογένεια. Στην καθημερινότητα ο Δημήτρης χρειάζεται χρόνο με τον εαυτό του. Τον κουράζει, όταν προσπαθώ να του πω κάτι για πολλή ώρα. Δεν είναι τόσο κοινωνικός», εξήγησε.

Τέλος, ο Δημήτρης Παπανικολάου ανέφερε πως ένιωσε άνετα να μιλήσει για το σύνδρομο, μόνο όταν γνώρισε ανθρώπους και οικογένειες, που έχουν επίσης διαγνωστεί με αυτό.

Πηγή
www.protothema.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button