Ιστορίες

Γρηγόρης και Κατερίνα, ένα τέλειο ζευγάρι [video]

Εκείνος πρωταθλητής με πολυετή διεθνή πορεία και διακρίσεις που τον έφεραν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο άθλημά του. Εκείνη υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με σπουδές στο αθλητικό management και προϋπηρεσία σε κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς στον τομέα της. Ένα “τέλειο” ζευγάρι, θα έλεγε κανείς.

Μα πώς γίνεται; Πώς λειτουργεί ένα τέτοιο ζευγάρι; Θα αναρωτηθεί κάποιος άλλος.

Ο χρυσός μας παραολυμπιονίκης στο μπότσια Γρηγόρης Πολυχρονίδης γεννήθηκε με μια πάθηση που του στερεί σε μεγάλο βαθμό την κίνηση. Λέγεται νωτιαία μυϊκή ατροφία και δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο στο δρόμο του για την κορυφή, ούτε στην αποφασιστικότητά του να κατακτήσει τη γυναίκα της ζωής του και συναθλήτριά του, πλέον, Κατερίνα Πατρώνη.

Η κάμερα του Sport24 τους συνάντησε στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Πυγμαχίας Περιστερίου όπου προπονούνται καθημερινά για τη διατήρησή τους στην κορυφή, αλλά και στο σπίτι τους στα Σεπόλια, προκειμένου να καταγράψει λίγες στιγμές από την καθημερινότητά τους.

Ένα video του Sport24.gr, για ένα ξεχωριστό ζευγάρι, που καταρρίπτει ένα ένα τα κοινωνικά στερεότυπα.

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Γάκης

Ευχαριστούμε την International Paralympic Committee, τον φωτογράφο Jorge Gonzalez Marques, το studio Focusonlove , τον Γρηγόρη και την Κατερίνα Πολυχρονίδη για την παραχώρηση οπτικού υλικού από το αρχείο τους, καθώς και τον σκηνοθέτη Niko von Glasow για την παραχώρηση σκηνών από την ταινία του “My Way to Olympia”.

Από
alithinesgynaikes.gr
Πηγή
www.sport24.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button