Ιστορίες

Βασίλης Δοσούλας: Ο ακρωτηριασμός του 10χρονου, από το ιπτάμενο δελφίνι το 1994, και το δράμα του πατέρα

Πριν αρκετά χρόνια είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με τον σοκαριστικό ατύχημά του

Βασίλης Δοσούλας: Πρόκειται για τον άνδρα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, με το ατύχημα και τον ακρωτηριασμό του. Ο ίδιος μιλά για το συμβάν που του άλλαξε τη ζωή. Επίσης, αποκαλύπτει ότι θα γράψει βιβλίο. Αναλυτικότερα:

Η παιδική περιπέτεια

Η περιπέτειά του όταν ήταν παιδί συγκλόνισε τη χώρα στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Είναι Αύγουστος του 1994 και ο μικρός Βασίλης Δοσούλας έχει πάει για ψάρεμα με τον πατέρα και τον θείο του. Κάπου ανοιχτά στο Τολό ψαρεύουν σε βάρκα.

Ξαφνικά ένα ιπτάμενο δελφίνι έρχεται καταπάνω τους και οι έλικες του υδροπτέρυγου ακρωτηριάζουν τα δύο πόδια και το δεξί χέρι του 10χρονου τότε Βασίλη, το οποίο οι γιατροί θα καταφέρουν να «συγκολλήσουν» στο ΚΑΤ λίγες ώρες μετά. Ολα γίνονται σε μια στιγμή. Τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται πολύ καιρό με το συμβάν και η ελληνική κοινωνία έχει συγκλονιστεί. Η μάχη του Βασίλη Δοσούλα από τότε είναι μεγάλη και ο ίδιος εντυπωσιάζει με το απαράμιλλο θάρρος του.

Ετοιμάζει βιβλίο

Σήμερα, 26 χρόνια μετά, ετοιμάζει το πρώτο του βιβλίο με θέμα όλα όσα βίωσε στο ατύχημα στο Τολό, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό των τριών μελών του σώματός του. Ο Βασίλης Δοσούλας μιλάει για πρώτη φορά για το νέο του αυτό εγχείρημα στο «Secret», τονίζοντας ότι θα αξιοποιήσει και τα ημερολόγια του πατέρα του.

«Εχω ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες να καταγράφω ό,τι θυμάμαι από εκείνη την ημέρα που άλλαξε τη ζωή μου. Έχω και τα ημερολόγια του πατέρα μου, από όπου θα πάρω πολλά στοιχεία», αναφέρει στο «S». Ο ίδιος εξηγεί πώς αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα:

«Πιστεύω ότι με αυτό το βιβλίο ίσως μπορέσω να βοηθήσω κάποιον κόσμο που μπορεί να έχει περάσει κάτι αντίστοιχο, καθώς έχουμε πάρα πολλούς ακρωτηριασμούς. Καταλαβαίνω ότι πολλοί ίσως διστάζουν να με πάρουν τηλέφωνο ή δεν έχουν τη δυνατότητα, οπότε μέσω του βιβλίου θα μάθουν τα πάντα για μένα και όσα πέρασα όλα αυτά τα χρόνια».

Η ενασχόληση, με την ένδυση:

Παράλληλα, ο Βασίλης Δοσούλας ασχολείται με την ένδυση. Συγκεκριμένα, βοηθάει την αδελφή του, Μαργαρίτα, που είναι σχεδιάστρια ρούχων, ενώ ο ίδιος φτιάχνει δερμάτινες τσάντες.

Λόγω, όμως, των εξελίξεων με τον κoρονοϊό, έχει παγώσει η παραγωγή. «Δυστυχώς, με τα νέα μέτρα, δεν υπάρχει η δυνατότητα, τουλάχιστον αυτή την περίοδο, να στηθεί μια σωστή επιχείρηση και προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στις καταστάσεις που βιώνουμε», δηλώνει.

Όσο για την προσωπική του ζωή, αποκαλύπτει: «Είμαι ελεύθερος. Εννοείται ότι θα ήθελα μελλοντικά να κάνω τη δική μου οικογένεια, αλλά, προς το παρόν, είμαι σε φάση δημιουργική».

 

Πηγή
filoitexnisfilosofias.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button