Αθλητισμός

Απόστολος Δαβής: «Ο ΠΑΟ ΑμεΑ μας παρακινεί να ζήσουμε και να αθληθούμε!»

Ο Απόστολος Δαβής είναι ο πρώτος αθλητής ξιφασκίας σε αμαξίδιο του Παναθηναϊκού ΑμεΑ, ο οποίος θα συμμετάσχει το σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας, που θα γίνει στην Helexpo Maroussi, στο πλαίσιο του AlterWeekend 2019!

Ο αθλητής του «τριφυλλιού», μετά το σύντομο πέρασμά του από το τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο του συλλόγου, βρήκε την… κλίση του στο νεοσύστατο τμήμα ξιφασκίας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ, υπό τις οδηγίες του προπονητή των «πρασίνων» και Ομοσπονδιακού τεχνικού, Δημήτρη Κάζαγλη και αναμένεται να αγωνιστεί στο Ξίφος Ασκήσεως Ανδρών και στην Σπάθη Ανδρών, αμφότερα είναι προγραμματισμένα για αύριο, Σάββατο μετά τις 9:30π.μ..

Ο Αποστόλης Δαβής, που είναι και εθελοντής στον Σύλλογο Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, μίλησε στην εφημερίδα «Πράσινη» για το όνειρο ζωής να εκπροσωπήσει τον σύλλογο της καρδιάς του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας σε αμαξίδιο, καθώς και για το πώς η ενασχόληση με τον αθλητισμό μπορεί να αλλάξει των ΑμεΑ.

«Εδώ και τρεις περίπου μήνες έχει μπει στη ζωή μου ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ. Όντας από μικρό παιδί φίλαθλος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, βρήκα την κατάλληλη ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρο ζωής μου και να μπω ως αθλητής στην Παναθηναϊκή Οικογένεια», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Το προσεχές Σάββατο θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, με τα χρώματα του συλλόγου της καρδιάς μου. Οι λέξεις αδυνατούν να σκιαγραφήσουν τα αισθήματα χαράς που νιώθω. Η αναπηρία, εφόσον αγαπάμε τη ζωή, μπορεί να μας ανοίξει δρόμους ζωής και δράσης που ούτε καν τους ονειρευόμασταν, στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ και οι υπέροχοι άνθρωποί του μας παρακινούν να ζήσουμε και να αθληθούμε»!

Διαβάστε:  Τέταρτη θέση για την ομαδικό της σπάθης με αμαξίδιο στο Ευρωπαϊκό της Ιταλίας

«Κλείνοντας» ο Απόστολος Δαβής τόνισε: «Προσκαλώ όλους και όλες να ασχοληθούν με το άθλημα της ξιφασκίας, είτε με είτε χωρίς αμαξίδιο. Είναι ένα υπέροχο σπορ που διδάσκει πειθαρχία, αυτοπεποίθηση, σεβασμό στον αντίπαλο και άμιλλα. Στον Παναθηναϊκό ΑμεΑ έχουμε τον κατάλληλο προπονητή και δάσκαλο, τον κ. Δημήτρη Κάζαγλη. Είναι εφόδιο ζωής οι προπονήσεις μαζί του»!

Η παρουσία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στην AlterWeekend 2019, δεν περιορίζεται μόνο στο περίπτερο που θα έχουν στη διάθεσή τους στο χώρο της έκθεσης. Εκτός από το πανελλήνιο πρωτάθλημα, θα γίνει παρουσίαση Παραολυμπιακών αθλημάτων από την ομοσπονδία όπως μπότσια, ποδόσφαιρο τυφλών κ.α.

Το AlterWeekend 2019 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ).

Πηγή
www.leoforos.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button