Ιστορίες

Αδέλφια που τα είχαν χωρίσει, επανενώθηκαν μετά από 77 χρόνια -Δείτε τη συγκινητική συνάντηση τους

Αυτή είναι η συγκινητική στιγμή που δύο αδέλφια επανενώθηκαν για πρώτη φορά μετά από 77 χρόνια, αφού χωρίστηκαν ως παιδιά όταν το ένα δόθηκε για υιοθεσία.(Βίντεο)

Ο Geoff Nobbs, 79 ετών, γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι ο μικρότερος από τέσσερα αδέλφια. Όταν η μητέρα τους Florence πέθανε από καρκίνο το 1945, ο πατέρας τους Albert ένιωσε ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στην ανατροφή τεσσάρων γιων και έθεσε τον Geoff, που ήταν τότε νήπιο, για υιοθεσία, ενώ κράτησε τους τρεις μεγαλύτερους: Ted, Barry και John.

Ο Geoff υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι που μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1951, όταν ο Geoff ήταν μόλις επτά ετών.

Τώρα, μετά από σχεδόν οκτώ δεκαετίες χωρισμού, ο Geoff έχει επανενωθεί με τον αδελφό του, τον 83χρονο Ted, ο οποίος πέταξε στην Αυστραλία.

«Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία να συναντήσω τον Geoff για πρώτη φορά, ήταν πραγματικά απίστευτο», δήλωσε ο Ted.

Ο Geoff πρόσθεσε: «Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία, ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Η σκέψη ότι επιτέλους συνάντησα τον αδελφό μου με ξεπερνάει».

Οι συγκινητικές στιγμές της επανένωσης των αδελφών που ζούσαν 10.000 μίλια μακριά ο ένας από τον άλλον καταγράφηκαν σε ένα συγκινητικό βίντεο. Όπως φαίνεται στα πλάνα, τα δύο αδέλφια αγκαλιάζονται με δάκρυα στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ.

Ο Geoff ακούγεται να λέει με μια παχιά αυστραλιανή προφορά: «Είσαι καλά, φίλε; Μόλις σε είδα να κατεβαίνεις εκεί κάτω, κατάλαβα ότι ήσουν εσύ».

Ο Τεντ κρατάει τη φωτογραφία των τεσσάρων αδελφών μαζί πριν χωρίσουν τη δεκαετία του 1940 μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο / Φωτογραφία: YouTube / The Independent
Ο Ted, ο Barry και ο John είχαν προσπαθήσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των δεκαετιών να βρουν τον μικρό τους αδελφό, αλλά χωρίς καμία επιτυχία.

Ωστόσο, χωρίς να το γνωρίζουν, το ίδιο είχε προσπαθήσει και ο Geoff και κατάφερε να τους εντοπίσει το 2014, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού John.

Ο Geoff έστειλε στον Barry ένα γράμμα και όλοι μαζί άρχισαν να μιλούν μέσω Skype και τηλεφώνου, γνωρίζοντας επιτέλους ο ένας τον άλλον μετά από πολλά χρόνια.

Ο Ted, από το Rugby του Warkwickshire, πέταξε την περασμένη Τρίτη, όπου πέρασε την τελευταία εβδομάδα συναντώντας τον Geoff και την οικογένειά του και βλέποντας τα αξιοθέατα του Σίδνεϊ.

Ο συνταξιούχος υπάλληλος εργοστασίου δήλωσε: «Είναι κάτι που δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε στη ζωή μου. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία να συναντήσω τον Geoff για πρώτη φορά, ήταν πραγματικά απίστευτο.

Αυτή τη στιγμή περνάμε μέρες έξω με τον Geoff, συνηθίζω την Αυστραλία και στη συνέχεια θα πάμε να δούμε τα αξιοθέατα. Είναι πραγματικά κάτι που δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να κάνω. Είμαι εδώ για τρεις εβδομάδες και είμαι αποφασισμένος να αναπληρώσω τον χαμένο χρόνο. Έγινα εντελώς κομμάτια όταν μας βρήκε, δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε. Έπεσαν μερικά δάκρυα».

Ο Geoff, ο οποίος ζει νότια του Σίδνεϊ, δήλωσε: «Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία, ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Η σκέψη ότι επιτέλους συνάντησα τον αδελφό μου με ξεπερνάει. Έχω δείξει στον Τεντ τα αξιοθέατα, κατά μήκος της ακτής, και στη συνέχεια θα πάμε προς τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο αυτή την εβδομάδα. Ήταν πολύ συγκινητικό και ανυπομονούσα να τον αγκαλιάσω. Σίγουρα θα τον διασκεδάσουμε όσο είναι εδώ».

Ο Geoff δόθηκε για υιοθεσία από τον πατέρα τους Albert, καθώς δεν μπορούσε να εργαστεί στην απαιτητική δουλειά του και να φροντίσει ένα παιδί ενός έτους, μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας τους Florence από καρκίνο.

Η θετή οικογένειά του έμεινε στο Νορθάμπτον για αρκετά χρόνια, προτού τελικά μετακομίσει στην Αυστραλία, όπου βρίσκεται έκτοτε ο Geoff.

Ο τρίτεκνος παππούς Ted έκανε μόνος του την 22ωρη πτήση, καθώς ο Barry είναι δυστυχώς πολύ άρρωστος για να ταξιδέψει.

Ο γιος του Ted, Christopher, 48 ετών, από το Κόβεντρι, ο οποίος βοήθησε στη διοργάνωση των πτήσεων, πρόσθεσε: «Νιώθω ανακούφιση και τόσο ευτυχής που ο μπαμπάς και ο Geoff κατάφεραν επιτέλους να συναντηθούν ξανά μετά από μια ζωή χώρια. Ο μπαμπάς δεν είχε καθόλου άγχος, ήταν απλώς ενθουσιασμένος, ήταν απόλυτα ενθουσιασμένος όταν ξεκίνησε από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ταξίδι σημαίνει τόσο πολλά γι’ αυτόν, νομίζω ότι μετά από όλα τα lockdowns, τις καθυστερήσεις του Covid και τα ταξιδιωτικά προβλήματα φοβόταν ότι δεν θα συνέβαινε ποτέ. Όταν τα αδέλφια βρήκαν ο ένας τον άλλον και ήρθαν σε επαφή πριν από μερικά χρόνια, μετά από τόσο καιρό αναζήτησης, ο μπαμπάς είπε ότι ένιωσε σαν να κέρδισε το λαχείο. Έτσι, το να συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο μπορείτε να δείτε από το βίντεο πόσο πολλά σήμαινε και για τους δύο».

«Είναι μεγάλη υπόθεση και για τον μπαμπά να πετάξει εκεί μόνος του, αφού χάσαμε τη μαμά πέρυσι, η οποία είχε μεγάλο ρόλο στον σχεδιασμό όλων αυτών – θα ήταν τόσο περήφανη και ευτυχισμένη που έγινε πραγματικότητα. Επίσης, έχουν περάσει 50 χρόνια από την τελευταία φορά που ο μπαμπάς μπήκε σε αεροπλάνο, όταν πήγε με τη μαμά στην Τυνησία το 1972.

Είναι κρίμα που και τα τέσσερα αδέλφια δεν μπόρεσαν να είναι μέρος αυτής της μεγάλης αγκαλιάς επανένωσης, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν πολλές φωτογραφίες, βίντεο και αναμνήσεις για να μοιραστούν με τον Barry όταν ο μπαμπάς επιστρέψει στο σπίτι. Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε μια μικρή δυσπιστία για το γεγονός ότι τώρα έγινε πραγματικότητα.

Ο Geoff είναι επίσης ενθουσιασμένος και απολαμβάνει να δείχνει στον μικρό του αδελφό τα μέρη του κόσμου του και να τον συστήνει στην οικογένειά του. Υπάρχει επίσης ο γάμος της εγγονής του Geoff για να περιμένουν όλοι με ανυπομονησία. Είπα στον μπαμπά να απολαύσει κάθε πολύτιμη στιγμή αυτού του ταξιδιού, καθώς σύντομα θα περάσει γρήγορα.

Είμαστε τόσο ευγνώμονες στον Geoff και σε όλη την οικογένειά του που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να κάνουν τον μπαμπά να νιώσει τόσο ευπρόσδεκτος εκεί έξω και να κάνουν την επίσκεψή του αξέχαστη».

Ο 81χρονος Barry, πρώην βοηθός διευθυντή μιας εταιρείας μηχανικών, ζει στο Ripon του North Yorkshire με τη σύζυγό του Winifred. «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος γι’ αυτούς, αλλά ζηλεύω αρκετά τον Ted που μπόρεσε να πάει. Δεν μπορώ να καθίσω για αρκετή ώρα, μου ραγίζει η καρδιά καθώς θέλω να τον αγκαλιάσω – αλλά είναι πραγματικά υπέροχο που ο Ted θα μπορέσει να το κάνει. Χαίρομαι που τον βρήκαμε μετά από τόσα χρόνια» παραδέχεται.

Πηγή
filoitexnisfilosofias.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button