Αθλητισμός

Ένα ξεχωριστό μάθημα ζωής (vid)

H… super ομάδα του Gazzetta Weekend Journal αντιμετώπισε την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού και πήρε ένα ξεχωριστό μάθημα που μόνο οι πραγματικοί μαχητές της ζωής μπορούν να δώσουν.

H αφορμή δόθηκε με τον Παναθηναϊκό και τα όσα γίνονται κάθε βδομάδα στους αγώνες μπάσκετ με αμαξίδιο. Είτε στο ΟΑΚΑ, είτε σε Κομοτηνή, Ηράκλειο και συνολικά όλα τα μέρη, οι κερκίδες ήταν κατάμεστες και το συγκεκριμένο άθλημα άρχισε να συζητιέται όλο και περισσότερο. Η αιτία ωστόσο είναι πως σε αυτό εδώ το site έχουμε σκεφτεί πως πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στους ανθρώπους που όποιο άθλημα και αν κάνουν, σου δίνουν ένα ξεχωριστό μάθημα ζωής.

Ένα μάθημα που πήραμε όλοι όσοι είχαμε την τύχη, όχι απλά να δούμε ένα παιχνίδι μπάσκετ με αμαξίδιο, αλλά να παίξουμε εμείς. Να καταλάβουμε πως πιο δύσκολο και από το να προσπαθείς να βάλεις ένα καλάθι, είναι το να μπορέσεις κινηθείς με το καροτσάκι. Κυρίως όμως να ακούσουμε τον Χρήστο, τον Παναγιώτη, την Ιωάννα, τον Παύλο, τον Κώστα και τον Σπύρο, να μας λένε όχι μόνο για το συγκεκριμένο άθλημα, αλλά για την στάση τους για την ζωή. Να μας τονίζουν πως κανένα πρόβλημα δεν είναι παραπάνω από την θέληση για να κάνεις πράγματα που θέλεις και αγαπάς, πως τίποτα δεν θα σε κάνει να τα παρατήσεις, αρκεί να το πιστέψεις και πως τίποτα δεν θα σε σταματήσει να ονειρεύεσαι.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, γιατί υπήρξε και αυτό, αφού πρώτα μάθαμε τους κανόνες για το πως πρέπει να χτυπάς την μπάλα στο παρκέ, πως αποφεύγεις τα βήματα, πως γίνονται φάουλ κλπ, γνωρίσαμε όπως ήταν λογικό την συντριβή, καθώς παρότι τα παιδιά μας άφηναν να σκοράρουμε, εμείς απλά δεν μπορούσαμε. Βέβαια μόλις αλλάξαμε γήπεδο το σκορ ήταν 10-10, οπότε μένουμε σε αυτό και την τιμητική ισοπαλία που πήραμε και την οποία αξίζαμε και με το παραπάνω.

Διαβάστε:  Συγκλονιστική αποθέωση στην Κομοτηνή για τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ! (video)

Όλοι όμως πήραμε ένα σημαντικό μάθημα από παιδιά που όχι απλά δεν το βάζουν κάτω, αλλά πάντα με το χαμόγελο συνεχίζουν την προσπάθεια, κάνοντας αυτό που αγαπάνε και σίγουρα τους αξίζουν αμέτρητα μπράβο…

Όσον αφορά την ομάδα του Παναθηναϊκού, ιδρύθηκε στα τέλη του 2018 και συγκεκριμένα στις 3 Δεκεμβρίου και την πρώτη της χρονιά στην Α2, παλεύει για την άνοδο σε αγώνες μπαράζ κόντρα στο ΑΣΚΑ Ηρακλείου (την Κυριακή θα γίνει ο επαναληπτικός στο ΟΑΚΑ με τους Κρητικούς να έχουν κερδίσει στο πρώτο ματς με 56-42). Όποιο και αν είναι όμως το αποτέλεσμα, ένα είναι το σίγουρο, πως όλες οι ομάδες, όλοι οι αθλητές που αγωνίζονται αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί έχουν κερδίσει κάτι απείρως μεγαλύτερο από έναν τίτλο. Έχουν κερδίσει τον σεβασμό όλων, δείχνοντας πως δεν τα παρατάνε και συνεχίζουν να παλεύουν με όλη τους την ψυχή…

* Οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού που έπαιξαν στο συγκεκριμένο ματς ήταν οι: Χρήστος Μαρτσάκης, Παναγιώτης Κοντογιάννης, Ιωάννα Χρονοπούλου, Παύλος Μάμαλος, Κώστας Κατωπόδης και Σπύρος Σπαθής.

Πηγή
www.gazzetta.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button