Ιστορίες

Ένα μοντέλο με σύνδρομο Down αποδεικνύει ότι τα πρότυπα ομορφιάς (ευτυχώς) έχουν αλλάξει

Μετά την Ellie Goldstein, το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο Down που φωτογραφήθηκε για τον οίκο Gucci, ο δρόμος για τα ΑμΕΑ φαίνεται να άνοιξε και στον κόσμο της μόδας.

Η 22χρονη Beth Matthews από την πόλη Swansea, της Ουαλίας, η οποία έχει γεννηθεί με σύνδρομο Down, παίρνοντας έμπνευση όπως είπε από την πορεία της Ellie, θέλησε και η ίδια να ασχοληθεί με το μόντελινκ και να μπορέσει να κάνει κάτι δημιουργικό στη ζωή της, σπάζοντας τα στερεότυπα που ακολουθούν τους ανθρώπους με κάθε είδους αναπηρία, νοητική, κινητική ή συναισθηματική.

Και  τα κατάφερε. Αυτή τη στιγμή έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με το πρακτορείο Zebedee, το ίδιο ακριβώς agency που εκπροσωπεί και την Ellie Goldstein.

Το συγκεκριμένο πρακτορείο διαθέτει στο δυναμικό του και προωθεί αποκλειστικά άτομα με αναπηρία και διαφορετικότητα, έχοντας καταφέρει να είναι αυτή την στιγμή το κορυφαίο agency στην κατηγορία του.

Μια ματιά στο instagram profile της Beth σας πείσει αμέσως για το ταλέντο της, αφού ο φακός κυριολεκτικά τη λατρεύει. Όπως δήλωσε η μητέρα της Fiona Matthews σε συνέντευξη της στο BBC: «Η επανάσταση του inclusivity είναι επιτέλους γεγονός και χαίρομαι που η κόρη μου θα είναι μέρος της».

Φυσικά, δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη δύσκολη στιγμή που τους ανακοινώθηκε ότι η Beth έχει σύνδρομο Down, αφού όλοι της έλεγαν ότι η ζωή της οικογένειας θα ήταν πολύ δύσκολη. Ωστόσο, εκείνη λέει πως η Beth ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες τους και είναι σήμερα μια υπέροχη νεαρή γυναίκα.

Η ίδια η Beth απολαμβάνει κάθε στιγμή της νέας της ζωής, με τα super stylish σύνολα των φωτογραφήσεων, το μακιγιάζ και τα υπέροχα χτενίσματα να είναι το αγαπημένο της κομμάτι. Και είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπει κανείς ένα ευτυχισμένο νεαρό κορίτσι, να ακολουθεί τον δρόμο που η ίδια διάλεξε για τον εαυτό της, αποτελώντας παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για χιλιάδες ακόμη «διαφορετικούς» ανθρώπους που θέλουν να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους.

Πηγή
www.bovary.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button