Ιστορίες

Όταν το μητρικό ένστικτο ξεπερνά την ίδια τη φύση: Μαμά λέαινα οδηγεί μωρό γκνου στο κοπάδι του (video)

Τα λιοντάρια είναι υπερσαρκοφάγα, κάτι που σημαίνει, πως στην πλειονότητά της η διατροφή τους αποτελείται από κρέας και δεν περιορίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο είδος ζώου.

Οι ζέβρες και τα γκνου είναι μεταξύ των θηραμάτων που στοχοποιούνται πιο συχνά από λιοντάρια, καθώς πιάνονται σχετικά ευκολότερα από ζώα όπως οι αντιλόπες και οι γαζέλες, ενώ αποτελούν μικρότερο κίνδυνο από τους βουβάλους.

Τα υγιή ενήλικα λιοντάρια πρέπει να καταναλώνουν κατά μέσο όρο 11-16 λίβρες κρέατος την ημέρα και δεδομένου ότι είναι σπάνιο τα λιοντάρια να απολαμβάνουν επιτυχημένο κυνήγι στη φύση σε καθημερινή βάση, είναι πολύ ασυνήθιστο να βλέπεις έναν από τους μεγαλύτερους κυνηγούς στον κόσμο να χάνει την ευκαιρία για ένα εύκολο γεύμα.

ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟ ΟΛΑ

Παραδόξως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια λέαινα είναι γνωστό ότι προστατεύει και μεγαλώνει ένα ζώο που συνήθως θα σκότωνε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πλάνα που δημοσιεύτηκε από το Smithsonian Channel ως μέρος του ντοκιμαντέρ «Surviving the Serengeti» του 2015 έδειχνε ένα μωρό γκνου, το οποίο είχε γεννηθεί λίγα λεπτά νωρίτερα αλλά είχε χωριστεί από τη μητέρα του, να έρχεται αντιμέτωπο με μια ενήλικη λέαινα που περιπλανιόταν.

Σε μια περίεργη τροπή των γεγονότων, ακριβώς τη στιγμή που η λέαινα είναι έτοιμη να μπει για να σκοτώσει, σταματά και αφήνει το μικρό ζώο να κουρνιάσει πάνω της.

Λίγες στιγμές αργότερα, η λέαινα φαίνεται να κυλιέται μαζί με το μικρό, αφήνοντάς το να χωθεί δίπλα στο ζεστό σώμα της σαν να ήταν δικός της απόγονος, πριν απελευθερώσει το νεογέννητο ζώο και του επιτρέψει να καλπάσει για να συναντήσει τη μητέρα του.

Δείτε το βίντεο

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button