Ιστορίες

Τυφλό Κρητικόπουλο βάζει ένα λιθαράκι σε μια καλύτερη κοινωνία!

Μία είδηση που χαρίζει φως μέσα στη γενικότερη μαυρίλα των ημερών, μεταφέροντας ένα μήνυμα ζωής, αγάπης και δυναμισμού.

Ο απόφοιτος του 8ου Λυκείου Ηρακλείου, Κωνσταντίνος Εφραίμ Τσαγκατάκηςεκ γενετής τυφλός, πηγαίνει σε σχολεία του Ηρακλείου και μιλά στους μαθητές για τα προβλήματα που ο ίδιος αντιμετωπίζει.

Ήδη, έχει μιλήσει στα 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 47ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου και πρόσφατα στο 2ο Δημοτικό Αρκαλοχωρίου. «Σκοπός μου είναι, μέσα από αυτές τις δράσεις, να περνάω το μήνυμα στα παιδιά ότι το διαφορετικό ίσως δεν απέχει τόσο πολύ από εκείνα και δεν υπάρχει λόγος να το φοβούνται», αναφέρει στο Cretalive.

«Να βάλω ένα μικρό λιθαράκι»

Στους μαθητές Αρκαλοχωρίου έδειξε το μπαστούνι του, πώς ο ίδιος κινείται με αυτό ενώ το κράτησαν για λίγο και οι ίδοι. Είχε μαζί του κομπιουτεράκι και ρολόι και τους έδειξε πώς γράφει και διαβάζει. Οι ερωτήσεις που δέχτηκε ήταν πολύ εύστοχες και έδειξαν την ωριμότητα των παιδιών. Τον ρώτησαν πώς καταλαβαίνει αν ένα φαγητό είναι χαλασμένο, πώς βρίσκει και συνδυάζει τα ρούχα που θα φορέσει, πώς κινείται.

«Θέλω να βάλω ένα μικρό λιθαράκι να γίνει η κοινωνία μας καλύτερη, αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον μας», αναφέρει.

Από το σχολείο ανέφεραν πως «ο Κωνσταντίνος -εκ γενετής τυφλός- μας έδωσε σπουδαία μαθήματα ζωής και μας έκανε να δούμε για λίγο τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια. Μέσα από την δράση αυτή προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να καταλάβουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι τυφλοί άνθρωποι στη χώρα μας με σκοπό να γίνουμε όλοι περισσότερο υποστηρικτικοί στο μέλλον. Οι ερωτήσεις των παιδιών ήταν καθηλωτικές και τόσο ουσιαστικές που πραγματικά βγήκε κάτι πολύ όμορφο απ’ τη δράση αυτή …»

Ο Κωνσταντίνος θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ή Ψυχολογία ενώ σκέφτεται και το ενδεχόμενο της Πληροφορικής. Όνειρό του είναι να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, κάτι που ήδη κάνει. Πάντα είναι ανοιχτός σε προσκλήσεις, θέλει να μιλήσει για την τυφλότητα και πώς ο ίδιος τη βιώνει σε όσο περισσότερα άτομα γίνεται.

Πηγή
www.daynight.gr
Ακολουθήστε μας στο:   Instagram!       Facebook!      Twitter!

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button