Σπίτι

Το αντικείμενο του σπιτιού που θα πρέπει να πετάς κάθε εβδομάδα

Συγκεντρώνει πολλά βακτήρια και μπορεί να γίνει ακόμη κι επικίνδυνο για την υγεία σας

Η αλήθεια είναι πως μέσα στο σπίτι υπάρχουν πολλά αντικείμενα που θεωρούνται ως τα πιο «βρώμικα» και αν δεν τα προσέξετε μπορούν να γίνουν ακόμη κι επικίνδυνα για την υγεία σας. Και αυτό, διότι συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια και βακτήρια.

Κι ένα από τα αντικείμενα αυτά, είναι το σφουγγαράκι των πιάτων. Μέχρι τώρα, ξέραμε πως ακριβώς επειδή συγκεντρώνει πολλά βακτήρια, θα πρέπει να το αλλάζουμε σε τακτά διαστήματα και να μην περιμένουμε μέχρι να αχρηστεύσει.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, στο σφουγγάρι για τα πιάτα αναπτύσσονται νέα βακτήρια κάθε 20 λεπτά. Ακόμη και αν το ξεπλένετε με ζεστό νερό, δεν καταφέρνετε και πολλά ενώ εάν δεν το απολυμαίνετε, κάθε φορά που πλένετε τα πιάτα σας, αυτό που κάνετε είναι να μεταφέρετε τα βακτήρια σε αυτά χωρίς πραγματικά να τα καθαρίζετε.

Μάλιστα, οι ειδικοί συνιστούν τα σφουγγάρια να πετιούνται τουλάχιστον κάθε εβδομάδα, ειδικά αν πλένετε τα σκεύη σας αποκλειστικά με τα χέρια. Ωστόσο μην ξεχνάτε αμέσως μετά τη χρήση να το πλένετε καλά με νερό, ώστε να μην μένουν υπολείμματα πάνω του. Και να το στραγγίζετε καλά, προτού το βάλετε στη θήκη.

Πηγή
www.baby.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button