Ιστορίες

Τα γηραιότερα σιαμαία του κόσμου: Δούλεψαν σε τσίρκο, μπήκαν στο ρεκόρ Γκίνες και “έφυγαν” μαζί στα 68 τους

Στα εξήντα οχτώ έτη τους πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία. Οι δυο τους κάποτε έδιναν παραστάσεις στο τσίρκο. Το έκαναν σε περιόδους του στις ΗΠΑ για να εξασφαλίζουν λεφτά για την οικογένειά τους. Πρόκειται για τους Ronnie Galyon και Donnie Galyon από το Οχάιο των ΗΠΑ. Οι δυο τους ήταν ενωμένοι στην κοιλιά, ενώ γεννήθηκαν το 1951.

Ξεπέρασαν τα είδωλά τους

Μετά τα 63α γενέθλιά τους το 2014, οι υπεύθυνοι των Ρεκόρ Γκίνες αποφάσισαν να τους συμπεριλάβουν στο βιβλίο ως τα «γηραιότερα σιαμαία αδέρφια που έζησαν ποτέ». Αυτό συνέβη όταν ξεπέρασαν σε χρόνια τους Giacomo και Giovanni Battista Tocci. Εκείνοι είχαν γεννηθεί στην Ιταλία το 1875. Μάλιστα, φέρεται να έζησαν μέχρι την ηλικία των 63 ετών.

Οι αδερφοί Galyon είχαν επίσης καταφέρει να ξεπεράσουν τα είδωλά τους, Chang και Eng Bunker. Δηλαδή, τους διάσημους σιαμαίους διδύμους του 19ου αιώνα, που πέθαναν σε ηλικία 62 ετών και 251 ημερών. Οι Ronnie και Donnie λέγεται μάλιστα, πως σημείωναν στο ημερολόγιό τους καθημερινά μέχρι να καταρρίψουν το ρεκόρ και να κάνουν πραγματικότητα το «όνειρό» τους με το Ρεκόρ Γκίνες. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πέθαναν στις 4 Ιουλίου μετά από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Το τσίρκο, τα σόου και οι χαρακτήρες τους

Ο μικρότερος αδερφός τους ευχαρίστησε την κοινότητα που βοήθησε οι δυο τους να περάσουν τα τελευταία χρόνια στο σπίτι του. Το 2010, περισσότεροι από 200 εθελοντές είχαν βοηθήσει τον Jim και την σύζυγό του, Mary, να επεκτείνουν το σπίτι ώστε να μπορούν να μένουν εκεί με άνεση οι Ronnie and Donnie, κυκλοφορώντας με το ειδικά κατασκευασμένο αναπηρικό τους αμαξίδιο, καθώς έπασχαν από διάφορα προβλήματα υγείας. Ο Jim είχε μιλήσει στο παρελθόν για την εποχή που τα αδέρφια του έκαναν περιοδείες με τσίρκο σε όλες τις ΗΠΑ, με τους θεατές να πληρώνουν χρήματα για να τους δουν. «Ήταν το μοναδικό μας εισόδημα. Αυτοί έφερναν το ψωμί στο σπίτι», είχε πει σε συνέντευξη το 2014.

Παρόλο που πολλοί τους θεωρούσαν όμοιους, οι ίδιοι διέφεραν πάρα πολύ στον χαρακτήρα, με τον έναν πιο εξωστρεφή και τον άλλο πιο οξύθυμο, ενώ είχαν μέχρι και αντίθετες απόψεις στην πολιτική. Επίσης ο Ronnie ήταν ελαφρώς πιο ψηλός από τον Donnie.

Τα δυο αδέρφια πέρασαν 36 χρόνια από την ζωή τους συμμετέχοντας σε σόου, καρναβάλια και τσίρκο ώστε να βγάζουν χρήματα και να συντηρούν οικονομικά την οικογένεια. Το 1991 αποφάσισαν να αποσυρθούν. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας τους, απλώς έκαναν παρέα και έβλεπαν τηλεόραση ενώ οι θεατές πλήρωναν για να τους παρακολουθούν μέσα από ένα παράθυρο στο τροχόσπιτό τους.

Πηγή
www.enimerotiko.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button