Ιστορίες

Συγκινεί η 18χρονη Νεφέλη Αντωνίου – Δεν μπορεί να μιλήσει αλλά τραγουδάει

Πρόκειται για 18χρονο κορίτσι που δίνει πραγματικά μαθήματα ζωής. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να μάχεται.

Η Νεφέλη Αντωνίου σε ηλικία 4 ετών διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω. Πάλεψε και τα κατάφερε. Εντούτοις, 5 χρόνια αργότερα ένας δεύτερος όγκος έκανε την εμφάνιση του και το 9χρονο τότε κορίτσι έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο της δημιούργησε ανεπανόρθωτη ζημιά.

Πλέον δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά εκφράζεται μέσα από το τραγούδι και προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε όσους έχουν την ευκαιρία να την ακούσουν από κοντά.

«Η Νεφέλη ξαναγεννήθηκε στα 9 της, έπρεπε στα 9 να ξαναμάθουμε τα πάντα, να μιλούμε να περπατούμε, να τρώμε, να μαθαίνουμε λεξούλες τις οποίες μαθαίναμε σαν μωρό, με την μόνη διαφορά ότι πλέον δεν είχε ούτε το 1/3 των ικανοτήτων τις οποίες είχε όταν γεννήθηκε. Έχει δυσκολίες στην επικοινωνία. Μπορεί να κάνει τα βασικά και μπορεί να ζητήσει τα βασικά, όμως δεν μπορεί να επικοινωνήσει. Δεν μπορεί να κάνει μία συζήτηση με έναν άνθρωπο, δεν μπορεί να εκφραστεί και να πει αυτά που νιώθει. Η έκφρασή της είναι μόνο μέσα από το τραγούδι», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της, κα Κατερίνα Αντωνίου.

Στο πλευρό της Νεφέλης είναι και ο κορυφαίος Κύπριος καλλιτέχνης, Σταύρος Σιδεράς, ο οποίος της έγραψε 6 τραγούδια.

«Το ταλέντο της Νεφέλης είναι πολύ πιο μεγάλο, γιατί δεν είναι μόνο ότι τραγουδά ωραία και σωστά, είναι ένα μωρό το οποίο δεν έχει επικοινωνία με τον κόσμο όμως μπορεί να αποστηθίσει τους στίχους και να τραγουδήσει λες και είναι ένα αγγελούδι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο χάρισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε:  Η μικρή Νεφέλη που δε μιλάει αλλά τραγουδάει συγκίνησε (ξανά) ερμηνεύοντας τον «Χαρταετό»

Δείτε το βίντεο:

Πηγή
chnews
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button