Ιστορίες

Σιαμαία ενωμένα στο κεφάλι αντίκρισαν για πρώτη φορά το ένα το άλλο [video]

Τα δύο κοριτσάκια αναμένεται να έχουν μία απόλυτα φυσιολογική ζωή

Μία εξαιρετικά πολύπλοκη και σπάνια χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού έλαβε χώρα στο Ισραήλ με αποτέλεσμα δίδυμα κορίτσια ενός έτους που γεννήθηκαν ενωμένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, να αντικρίσουν το ένα το άλλο για πρώτη φορά.

Η επέμβαση που έγινε στο Ιατρικό Κέντρο Soroka στην πόλη Μπιρσίμπα στο νότιο Ισραήλ την προηγούμενη εβδομάδα κράτησε 12 ώρες. Μάλιστα, χρειάστηκε μήνες προετοιμασίας και περιελάμβανε μοσχεύματα τριχωτού της κεφαλής και για τα δύο μωρά.

Δεκάδες εμπειρογνώμονες από το Ισραήλ και το εξωτερικό ενεπλάκησαν στη διαδικασία. Σύμφωνα με το BBC τα δύο κορίτσια αναρρώνουν καλά.

«Αναπνέουν και τρώνε μόνα τους», δήλωσε ο Eldad Silberstein, επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής του Soroka στην τηλεόραση του Ισραήλ. Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια επέμβαση, η οποία έχει πραγματοποιεί μόλις 20 φορές παγκοσμίως, έλαβε χώρα στο Ισραήλ.

Μήνες πριν από τη χειρουργική επέμβαση, φουσκωτές σακούλες σιλικόνης εισήχθησαν στο κεφάλι τους και περιοδικά επεκτάθηκαν για να τεντώσουν το δέρμα. Το νέο δέρμα χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για να σφραγίσει τα κεφάλια τους μετά την ανακατασκευή των κρανίων.

Η προετοιμασία περιλάμβανε επίσης τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου μοντέλου εικονικής πραγματικότητας των διδύμων, δήλωσε ο Mickey Gideon, επικεφαλής νευροχειρουργός του Soroka.

«Προς μεγάλη μας χαρά, όλα πήγαν όπως τα περιμέναμε», πρόσθεσε. Τα κορίτσια, που γεννήθηκαν τον Αύγουστο του 2020, αναμένεται να έχουν μια απόλυτα φυσιολογική ζωή.

Πηγή
www.ethnos.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button