Ιστορίες

Πώς ένα κακοποιημένο κουτάβι βοήθησε 8χρονο αγοράκι με αυτισμό!

Η συγκινητική απίθανη φιλία ανάμεσα στον μικρό και το σκυλί με οφέλη και για τους δύο

Ένα κακοποιημένο κουτάβι ανακηρύχθηκε «Σκύλος της Χρονιάς 2013», ύστερα από τη βοήθεια που προσέφερε σε ένα 8χρονο αυτιστικό αγοράκι, παρακινώντας το σε μεγάλο βαθμό να κοινωνικoποιηθεί.

Το τεριέ Σταφορντσαϊρ τιμήθηκε από την Αμερικανική Εταιρεία για την εξάλειψη της κακοποίησης κατά των Ζώων στην ετήσια τελετή απονομής βραβείων που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Η Ζήνα, όπως ονομάζεται το κουτάβι, κατάφερε να ξεπεράσει τη σοβαρή κακοποίηση που είχε υποστεί πριν παραδοθεί στο καταφύγιο κακοποιημένων ζώων στη Τζώρτζια τον Σεπτέμβριο του 2012 και έξι μήνες αργότερα υιοθετήθηκε από την οικογένεια του οκτάχρονου Jonny Hickey.

Η 44χρονη μητέρα του μικρού αναφέρει ότι αναπτύχθηκε μία απίθανη φιλία ανάμεσα στο γιο της και το κουτάβι με οφέλη και για τους δύο. Η Ζήνα τον έχει βοηθήσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε παλαιότερα θα του ήταν αδύνατο να παραστεί στην τελετή απονομής. Προς έκπληξη όλων, ο Jonny ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο εκ μέρους του αγαπημένου του φίλου, ενώ έδωσε και την πρώτη του συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης.

«Ήταν γραφτό να καταλήξουν μαζί για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο, με ένα διαφορετικό τρόπο που ο κόσμος δεν μπορεί να κατανοήσει. Στο σπίτι μας πλέον ακούγονται γέλια, κάτι που δεν συνήθιζε να συμβαίνει. Η Ζήνα αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για τον μικρό. Είναι το πιο χαρούμενο παιδί στον κόσμο όταν βρίσκεται κοντά της».

Έρευνες σχετικά με τις επιπτώσεις που έχουν τα ζώα στα παιδιά με αυτισμό δείχνουν ότι είναι πιο πιθανό να μιλήσουν και να γελάσουν με την συντροφιά που θα τους προσφέρει ένα κατοικίδιο παρά με την ενασχόλησή τους με κάποιο παιχνίδι.

Διαβάστε:  Σκύλος βοηθάει παιδάκι με αυτισμό!(Βίντεο)
Πηγή: Infokids.gr

Πηγή
Infokids.gr 
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button