Ιστορίες

Πρόωρο μωράκι με προβλήματα υγείας παίρνει δύναμη από το δίδυμο αδερφάκι του

Όλοι πιστεύουμε στον απίστευτο δεσμό που μοιράζονται τα δίδυμα μεταξύ τους. Η ιστορία, όμως, αυτή είναι τόσο μοναδική που δεν υπάρχει περίπτωση να σας αφήσει ασυγκίνητες.

Ο Chester Graves γεννήθηκε πρόωρα στις 28 εβδομάδες στις 15 Ιουλίου φέτος το καλοκαίρι, ζυγίζοντας λιγότερο από 450 γραμμάρια σε αντίθεση με τον δίδυμο αδερφό του Otis, ο οποίος είχε τρεις φορές το μέγεθός του.

Μετά από έξι εβδομάδες ο Otis πήρε εξιτήριο και ζυγίζει λίγο παραπάνω από 2 κιλά. Ο μικροσκοπικός Chester ωστόσο, δεν στάθηκε τόσο τυχερός και χρειάστηκε να παλέψει με νύχια και με δόντια για τη ζωή του. Μόλις τώρα κατάφερε να φτάσει τα 1400 γραμμάρια.

Οι γονείς των αγοριών, Kelly Graves, 32 ετών και ο σύζυγός της, Billy, 35 ετών, από το Benfleet, Essex, λένε ότι δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι ο θαυμαστός αγώνας του Chester οφείλεται στον δεσμό που μοιράζεται με τον ίδιο δίδυμό του, Otis.

«Είμαι σίγουρη ότι αγκαλιά του αδερφού του τον βοήθησε να παλέψει» είπε η μητέρα. Τα δυο αδέρφια μπορεί να μοιράστηκαν την ίδια μήτρα, όμως, συναντήθηκαν για πρώτη φορά αφότου γεννήθηκαν στις 22 Σεπτεμβρίου. Ο Otis όπως φαίνεται στις φωτογραφίες κοιμόταν ήσυχος όμως ο μικροσκοπικός αδερφούλης του δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από πάνω του.

Τα δυο αδερφάκια αγκαλιάστηκαν και οι γονείς τους ισχυρίζονται ότι ο απίστευτος αυτός δεσμός είναι που κρατάει τον μικρό Chester στη ζωή. Ακόμα, δεν έχει γυρίσει σπίτι του όμως η οικογένειά του αναμένει να τον υποδεχτεί στο σπίτι τους τον Νοέμβρη, αν όλα πάνε καλά.

Τα προβλήματα υγείας του Chester φάνηκαν όταν η Kelly ήταν 16 εβδομάδων έγκυος – όπου ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι τα μωρά διαφέρουν σε μέγεθος κατά 25 τοις εκατό. Όπως ήταν φυσικό, αυτό είχε ανησυχήσει το ιατρικό προσωπικό.

Η διαφορά μεγέθους μεταξύ των δύο αδελφών οφειλόταν σε μια κατάσταση που ονομάζεται επιλεκτική ενδομήτρια καθυστέρηση της ανάπτυξης (SFGR), η οποία εμπόδιζε τον Chester να λαμβάνει τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά από τον πλακούντα, με αποτέλεσμα να σταματάει και η ανάπτυξή του.

«Είναι γλυκόπικρο συναίσθημα να έχεις μόνο το ένα μωρό σου σπίτι. Δεν θα είμαστε ποτέ ολοκληρωμένοι αν ο Chester δεν έρθει σπίτι μαζί μας» είπε η μητέρα του, ενώ συνέχισε «Πρέπει να πάρει άλλα 255 γραμμάρια ακόμα και πιθανότατα θα έχει χαμηλή ροή οξυγόνου όταν είναι στο σπίτι, αλλά ελπίζουμε σε περίπου ένα ή δύο μήνες να μπορέσει τελικά να συναντήσει την υπόλοιπη οικογένεια».

Πηγή: dailymail.co.uk

Πηγή
www.mama365.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button