Ιστορίες

Πλαστικός χειρούργος στη Ρωσία βοήθησε κοριτσάκι με σοβαρά εγκαύματα να αποκτήσει καινούριο πρόσωπο

Ένα κοριτσάκι επέζησε από μία έκρηξη αερίου και υπέστη σοβαρά εγκαύματα, όταν ήταν μόλις τριών ετών.

Υποβλήθηκε σε δύο μεγάλες επεμβάσεις, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό.

Χάρη σε έναν πλαστικό χειρούργο στο Ιρκούτσκ, ο οποίος ανέλαβε την αποκατάστασή της δωρεάν, η μικρούλα υποβλήθηκε σε 14 επεμβάσεις και απέκτησε και πάλι θέληση για ζωή.

Η Μαλίκα Γκαλίποβα υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια της πριν από έξι χρόνια στο Ουζμπεκιστάν, όταν ήταν μόλις τριών ετών.

Το στόμα της δεν άνοιγε καλά, τα μάτια της δάκρυζαν συνεχώς και τα δάχτυλά της είχαν παραμορφωθεί. Το κορίτσι αρχικά πήγε σε ένα τοπικό νοσοκομείο και έπειτα για σχεδόν έναν χρόνο, βρισκόταν για θεραπεία στη Γερμανία.

Φίλος της οικογένειας πρότεινε στη μητέρα της Μαλίκα να επικοινωνήσει με τον πλαστικό χειρούργο Ιγκόρ Κούκλιν στο Ιρκούτσκ.

Έπειτα από παρακολούθηση, όταν το κορίτσι έγινε πέντε ετών, ο γιατρός έκρινε ότι χρειαζόταν εγχείρηση, Η Μαλίκα, όπως αποδείχτηκε, χρειάστηκε 14 επεμβάσεις, τις οποίες πραγματοποίησε ο Κούκλιν και μάλιστα εντελώς δωρεάν

«Φυσικά, έγινε μια καλή επέμβαση στη Γερμανία, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, επειδή το παιδί μεγαλώνει και οι ουλές που κάλυπταν το πρόσωπό της και το πίσω μέρος των χεριών της, δυστυχώς, δεν αναπτύσσουν ελαστικότητα τόσο γρήγορα όσο ο ρυθμός ανάπτυξης του παιδιού. Συνεπώς, οι επεμβάσεις που έκανα ήταν απαραίτητες ώστε να μην υπάρχουν τέτοιες παραμορφώσεις που επιβαρύνουν οποιαδήποτε λειτουργία», δήλωσε ο Ιγκόρ Κούκλιν.

Η τελευταία επέμβαση που έκανε ο χειρουργός βοήθησε να διαχωριστούν τα καμένα δάχτυλα του κοριτσιού
Τώρα ο γιατρός παρακολουθεί την κατάσταση της Μάλικα και διαβεβαιώνει ότι εάν χρειαστεί ξανά βοήθεια, είναι έτοιμος να της την παράσχει δωρεάν.

«Εάν κάποιος χρειάζεται βοήθεια και δεν μπορεί να πληρώσει για αυτή τη βοήθεια, είμαι έτοιμος να δουλέψω δωρεάν» δήλωσε ο Κούκλιν.

Η Μαλίκα, έπειτα από θεραπείες σε διαφορετικές χώρες, παραδέχεται ότι ήταν στο Ιρκούτσκ που τη βοήθησαν πραγματικά.

Τώρα οι λειτουργίες του σώματός της έχουν αποκατασταθεί σχεδόν πλήρως.

Η συναισθηματική κατάσταση του κοριτσιού επανήλθε επίσης στο φυσιολογικό: Δεν ντρέπεται πια για τον εαυτό της.

«Αυτό που άλλαξε είναι ότι τώρα δεν ντρέπομαι να βγω έξω, ότι μου έχει γίνει πολύ πιο εύκολο. Και τώρα δεν χρειάζομαι επιδέσμους, δεν χρειάζομαι γύψο», αναφέρει το κορίτσι.

Σύμφωνα με τον Κούκλιν, είναι αδύνατο να αντικατασταθούν όλες οι περιοχές του δέρματος που έχουν επηρεαστεί και υπάρχει πιθανότητα η Μαλίκα να χρειαστεί επιπλέον χειρουργικές επεμβάσεις στο μέλλον.

Ωστόσο, ο γιατρός είναι σίγουρος ότι αυτό θα δώσει στο κορίτσι την ευκαιρία να ζήσει μια ολοκληρωμένη ζωή και να ξεχάσει το ατύχημα που βίωσε στην παιδική της ηλικία.

Πηγή
sputniknews.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button