Αθλητισμός

Παναθηναϊκός ΑμεΑ: Στο τμήμα σκάκι του «τριφυλλιού» ο Τάκης Αλεξανδράκης

Ο Παναθηναϊκός πάντα πρωτοπόρος και ευαισθητοποιημένος με τον αθλητισμό σε άτομα με αναπηρία συνεχίζει τη στελέχωση όλο και περισσότερων τμημάτων και αυτή τη φορά ανακοίνωσε την απόκτηση του Τάκη Αλεξανδράκη στο τμήμα σκάκι τυφλών.

Χθες, ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας της γραφής Braille, 4 Ιανουαρίου, ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Τάκη Αλεξανδράκη στο τμήμα σκάκι τυφλών. Πρόκειται για τον δεύτερο αθλητή του «τριφυλλιού» με αναπηρική όραση έπειτα από τον Χρήστο Τσιούρη και σταδιακά ο σύλλογος συγκεντρώνει και αθλητές και αθλήτριες με το συγκεκριμένο είδος αναπηρίας.

Μάλιστα ο κ. Αλεξανδράκης ήταν ο πρώτος άνθρωπος με προβλήματα όρασης που κατάφερε και παρακολούθησε αγώνα μπάσκετ, αρχικά της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού ΑμεΑ και στη συνέχεια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μέσα από τα «μάτια» της Ελένης Παππά και με τη βοήθεια από τις ειδικές ταμπλέτες που δημιούργησε το Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ σε συνεργασία με το μηχανικό Δημήτρη Γιαννακάκη και την εταιρία JAR.

Πηγή
www.onsports.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button