Ιστορίες

Πέθανε μετά από 54 χρόνια στο νοσοκομείο! – Μια απίστευτη ιστορία

Ένας Βρετανός στρατιωτικός έφυγε από τη ζωή, αφού πέρασε 54 ολόκληρα χρόνια στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο Τζέιμς Μόρις διεκομίσθη σε νοσοκομείο με σπασμένο πόδι το 1962, σε ηλικία 21 ετών, αλλά ποτέ δεν γύρισε σπίτι του, καθώς υπέστη καρδιακό επεισόδιο στο χειρουργικό τραπέζι και έμεινε από τότε «φυτό».

Ο Τζέιμς, που μπορούσε να πει μόνο τρεις λέξεις, πέθανε πριν από μερικές ημέρες και φέρεται να είναι ο ασθενής που έζησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον σε νοσοκομείο, στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο αδελφός του, Καρλ Μόρις, 62 ετών, από το βόρειο Λάναρκσαϊρ, είπε: «Με το πέρασμα των ετών είχαμε βρει έναν τρόπο να επικοινωνούμε μαζί του. Ήταν μαζί μας νοητικώς, αλλά δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μας. Το μόνο που είχε μάθε όλα αυτά τα χρόναι ήταν τρεις λέξεις: «σπίτι”, «παμπ” και «άλογα” – που ήταν και οι τρεις μεγάλες του αγάπες».

Και συνέχισε: «Κάποιες φορές τον παίρναμε από το νοσκομείο και πηγαίναμε διακοπές στη Βρετανία, γνωρίζοντας πόσο αγαπούσε τις παμπ».

Ο Τζέιμς Μόρις υπηρετούσε στους Cameronians, ένα επίλεκτο τάγμα Βρετανών τυφεκιοφόρων στη Γερμανία, όταν τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα. Αλλά παρότι είχε σπάσει μόνο τη μύτη του και το μηριαίο οστό του του δεξιού του ποδιού, όταν επέστρεψε στη Σκωτία για να κάνει νέα επέμβαση στο πόδι του, υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά κατά τη διάρκεια της επέμβασης και ένα μέρος του εγκεφάλου του κυριολεκτικά «έσβησε».

Ο Μόρις μετά από αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Wester Moffat, όπου παρέμεινε επί 54 χρόνια πριν φύγει από τη ζωή…

Και μην ξεχνάτε να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα ή να μας ακολουθήσετε στο twitter
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button