Πρόσωπα

Ο Σάκης Αρναούτογλου για την υιοθεσία του γιου του: «Ο Τηλέμαχος μας επέλεξε για γονείς του»

Ο γνωστός μετεωρολόγος εξήγησε πώς τους «διάλεξε» ο γιος του και περιέγραψε την πρώτη τους γνωριμία

Συνέντευξη παραχώρησε ο Σάκης Αρναούτογλου και μίλησε για τη ζωή του και την υιοθεσία του γιου του, Τηλέμαχου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος και αδερφός του παρουσιαστή, Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Μαμά-δες» και εξήγησε πως το παιδί του ουσιαστικά, διάλεξε την οικογένειά του και όχι εκείνοι αυτόν.

«Από την αρχή κιόλας, ήμασταν αποφασισμένοι να υιοθετήσουμε. Από την αρχή, που γνωριστήκαμε με την Άννα είπαμε ότι δεν θέλουμε να κάνουμε δικά μας παιδιά, γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αγάπη στον έξω κόσμο», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως έγινε η διαδικασία της υιοθεσίας.

«Ο Τηλέμαχος μας επέλεξε. Στην Άρσις εκεί στο Ωραιόκαστρο είναι εθελόντρια η γυναίκα μου και μου είχε ζητήσει τότε, να της κουβαλήσω δύο τοπια, γιατί ήταν πολύ βαριά και δεν μπορούσε μόνη. Έτσι, έπρεπε να πεταχτώ στο Ωραιόκαστρο, να καθίσω ένα τέταρτο και να την ξαναπάω πίσω. Σε αυτό το τέταρτο, βρέθηκα στο σαλόνι κι εμφανίζεται ξαφνικά ο Τηλέμαχος και μου λέει: “Να σας ρωτήσω κάτι; Που έχετε ταξιδέψει;”. Και του λέω: “Γιατί; Ξέρεις από γεωγραφία;” και μου λέει ναι. Και του λέω: “Θα σου πω που έχω ταξιδέψει, με την προϋπόθεση να μου δείχνεις στον χάρτη που είναι η κάθε περιοχή”. Και του έλεγα και μου το έδειξε», περιέγραψε ο μετεωρολόγος.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, έτσι αναπτύχθηκε αρχικά, η επικοινωνία τους. Την περίοδο εκείνη, ο μικρός Τηλέμαχος ήταν εννιά χρονών. «Ήταν σχετικά δύσκολη διαδρομή, γιατί ήταν μεγάλο παιδί και περάσαμε από ψυχολόγους και όλα αυτά τα τεστ», ανέφερε.

«Θεωρώ ότι όλοι οι γονείς και αυτοί που υιοθετούν και αυτοί που δεν υιοθετούν, είναι γονείς, άνθρωποι που πασχίζουν. Εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά. Απλά όταν ένα παιδί υιοθετείται λίγο μεγάλο, έχει τα δικά του βιώματα, τα οποία όταν είναι σε ένα ορφανοτροφείο, καταλαβαίνεις… Δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθείς στην ίδια συχνότητα με το παιδί, συγκριτικά με το αν το είχες από μωρό», δήλωσε κλείνοντας.

Πηγή
www.protothema.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button