Πρόσωπα

Ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς «Διδάσκει» ‘Ατομα ΑμεΑ σε μια χώρα που μαθαίνει τώρα τη λέξη

Είμαι ο Μάκης Καλαράς παραολυμπιονίκης.

Εκπαιδευτής- εργοθεραπευτής ειδικευόμενος σε χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου.

Τα τελευταία 15 χρόνια προσφέρω τις γνώσεις μου σε άλλα ΑΜΕΑ προκειμένου να μοιραστώ τις εμπειρίες μου και να γίνουν ανεξάρτητοι και αυτόνομοι στην κοινωνία.

Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες και μπορώ να συγκρίνω πως η αποκατάσταση των ΑΜΕΑ στην Ελλάδα είναι σε πολύ πρόωρο στάδιο.

Στο εξωτερικό εκτός από τους νόμους που προστατεύουν τα ΑΜΕΑ και τους προσφέρουν μια καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή, έχουν μια καλύτερη παιδεία χρόνια τώρα που φροντίζει για τη σωστή ενημέρωση και κατάρτιση ώστε να επιτευχθούν όσο το δυνατόν γίνεται ευνοϊκότερες συνθήκες ζωής για τα άτομα αυτά.

Έτσι λοιπόν αντιλαμβανόμενος πως στην Ελλάδα τα ΑΜΕΑ δεν έχουν την αντίστοιχη με άλλες χώρες σωστή αποκατάσταση (κρατική- δημόσια), προσφέρω το χρόνο μου και την εμπειρία μου με στόχο να γίνουν αυτόνομα τα άτομα αυτά, χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση ,αφού ορισμένοι είτε δεν έχουν ασφάλιση, είτε οικονομική δυνατότητα για να κάνουν σωστή αποκατάσταση στο εξωτερικό ή και σε κάποια κέντρα στην Ελλάδα, όπου οι ίδιοι μπορούν να ενημερωθούν σωστά για την αναπηρία και την αυτονομία τους, αλλά ακόμα κι οι οικογένειές τους ώστε να βοηθούν με σωστό και ασφαλή τρόπο.

Από εσάς η βοήθεια που θα ήθελα είναι να συμβάλλετε στη προσπάθεια που κάνω χρόνια τώρα και να πραγματοποιήσω ένα είδος σεμιναρίου αυτόνομης διαβίωσης, αποτελούμενο από ένα γκρουπ 10 ατόμων που χρειάζονται άμεσα ενημέρωση και εκπαίδευση.

Makis Kalaras
Πηγή
alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button