Πρόσωπα

Ο ΟΗΕ τιμά την Μαριάννα Βαρδινογιάννη με το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα»

Τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη τίμησε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, απονέμοντάς της το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα», σε αναγνώριση του κοινωνικού έργου που επί χρόνια προσφέρει.

Την κ. Βαρδινογιάννη συνεχάρη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι το βραβείο αποτελεί τιμή όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για τη χώρα μας

Το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα», που δίνεται κάθε πέντε χρόνια σε δυο κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, απονέμεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Οι βραβευθέντες επιλέχθηκαν ύστερα από ψηφοφορία των κρατών μελών υπό τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης.

Διεθνής αναγνώριση του έργου της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα» έχει ξεχωριστό ειδικό βάρος. Φέρει το όνομα της εμβληματικής μορφής του αγώνα για την εξάλειψη των φυλετικών ανισοτήτων και διακρίσεων, του συμβόλου για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Νέλσον Μαντέλα.

Το πολύπλευρο κοινωνικό έργο της κ. Βαρδινογιάννη έχει αναγνώριση και βαθιά απήχηση στον Ελληνικό λαό και στο εξωτερικό. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συνεχάρη την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το βραβείο αυτό είναι τιμή όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τη χώρα μας.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button