Πρόσωπα

Ο Δημήτρης Κώστας έγινε ο πρώτος πυγμάχος – ΑΜΕΑ που αγωνίστηκε σε επίσημο αγώνα

Είχε μπροστά του μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στο ρινγκ. Ο Δημήτρης Κώστας είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πυγμαχικό πρωτάθλημα παίδων, ενώ στο εφήβων είχε ένα χάλκινο και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας το 2016.

Μια άτυχη στιγμή ενώ οδηγούσε την μοτοσικλέτα του, λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία. Ο σοβαρός τραυματισμός τον οδήγησε στην εντατική όπου ένα μεγάλο πρόβλημα με την αιμάτωση του ποδιού του, δεν μπόρεσε να λυθεί. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να του το ακρωτηριάσουν.

Ο Δημήτρης Κώστας μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα δεν το έβαλε κάτω. Ενα χρόνο μετά επέστρεψε στο ρινγκ και ξεκίνησε προπονήσεις και πάλι στο γυμναστήριο της Παναχαϊκής υπό τις οδηγίες του προπονητή του Νίκου Πλέα.

Ο ακρωτηριασμός του ποδιού, ήταν μικρότερος από την αγάπη του για την πυγμαχία και την αθλητική “οικογένεια” της Παναχαϊκής.

Και δεν ήταν μόνο αυτό! Κατάφερε, με τη χρήση προσθετικού μέλους, και πήρε μέρος στο διεθνές τουρνουά πυγμαχίας “The Unknown Champion” με αντίπαλο τον συναθλητή του Κωνσταντίνο Μάντζαρη, όπου αγωνίστηκε σε αγώνα επίδειξης.

«Ήταν μία ξεχωριστή στιγμή για μένα, αλλά όταν κοίταξα τον δάσκαλό μου στα μάτια ήταν όλα καλά».

Ο Δημήτρης Κώστας στα 22 του χρόνια πέτυχε κάτι που κανείς άλλος στον κόσμο δεν έχει πετύχει. Εγινε ο πρώτος πυγμάχος με προσθετικό πόδι που κατέβηκε σε επίσημο παιχνίδι πυγμαχίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας και με τους κανονισμούς της ΑΙΒΑ!

Και αυτή η παρουσία του ανέδειξε ένα μεγάλο πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα δεν υπάρχει παραολυμπιάδα στην πυγμαχία και συνεπώς δεν μπορούν οι αθλητές με πρόσθετα μέλη ή σε αναπηρικά αμαξίδια να αγωνίζονται.

Οπως και να έχει ο Δημήτρης Κώστας είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Πηγή
sportin.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button