Νέα

ΟΠΕΚΑ – Προνοιακά επιδόματα: Από τον Απρίλιο θα δίνονται κάθε μήνα σε σταθερή ημερομηνία- Αναλυτικά

Ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ, Στέλιος Πλιάκης, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τα επιδόματα που καταβάλλονται πλέον από τον οργανισμό και μέχρι πρότινος δίνονταν από τους δήμους.

“Μόλις ολοκληρωθεί το σύστημα, από τον Απρίλιο τα προνοιακά επιδόματα θα δίνονται κάθε μήνα σε σταθερή ημερομηνία”, δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο Στέλιος Πλιάκης, διοικητής του ΟΠΕΚΑ, καθώς σήμερα καταβλήθηκαν για πρώτη φορά από τον Οργανισμό τα επιδόματα που δινόντουσαν μέχρι πρότινος από τους Δήμους σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Διευκρίνισε πως όσοι έχουν γνωματεύσεις εφ’ όρου ζωής περνάνε κατευθείαν στον ΟΠΕΚΑ ενώ όσοι έχουν γνωματεύσεις που λήγουν, θα ενημερωθούν τρεις μήνες πριν τη λήξη ούτως ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση και να μείνουν στη διαδικασία, κλείνοντας ένα νέο ραντεβού με το ΚΕΠΑ.

Πρόσθεσε ότι πέρυσι ο προϋπολογισμός για τα προνοιακά επιδόματα ήταν λιγότερος από ένα δισ. και φέτος τριπλασιαστηκε.

Είπε πως ο ΟΠΕΚΑ θα διαχειρίζεται και την επικείμενη επιδότηση των δανείων. “Έχουν εγγραφεί ήδη στο λογαριασμό μας τα 410 εκατομμύρια” σημείωσε και πρόσθεσε ότι πάνω από 926 χιλιάδες οικογένειες πήραν το επίδομα παιδιού το 2018.

Δείτε Επίσης Αναλυτικά:

Όλα τα ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, οι ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ και τα ΠΟΣΑ σε ΑμεΑ

Το Φ.Ε.Κ.: Ο νέος Ενιαίος Πίνακας για τον προσδιορισμό του ποσοστού Αναπηρίας

Πηγή
www.news247.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button