Ιστορίες

Οι σπάνιες σιαμαίες δίδυμες που γεννήθηκαν το 2020 σήμερα είναι 2 όμορφα μωρά και ζουν ξεχωριστά τη ζωή τους

Το δύσκολο αλλά συγκινητικό ταξίδι ενός ζευγαριού στο Σικάγο που έμαθε ότι κυοφορεί δίδυμα και μάλιστα σιαμαία

Αφού πέρασαν σχεδόν ένα χρόνο στην εντατική μετά την γέννησή τους, τα σιαμαία δίδυμα Άντισον και Λιλιάνα Αλτομπέλι διαχωρίστηκαν τελικά με επιτυχία — και βρίσκονται πλέον στο σπίτι με τους γονείς τους.

Η Μάγκι Αλτομπέλι ήταν 20 εβδομάδων έγκυος όταν με τον σύζυγό της, Ντομ έμαθαν σε ένα ραντεβού για υπέρηχο ότι όχι μόνο περίμεναν δίδυμα, αλλά ότι τα αδέρφια ήταν ενωμένα στην κοιλιακή χώρα, σύμφωνα με το Today.

«Προσπαθούσα να μάθω το φύλο ενός μωρού που νόμιζα ότι θα κάναμε και μετά αποδείχτηκε ότι ήταν λίγο πιο περίπλοκο», είπε η μητέρα στο ρεπορτάζ. «Ήταν μια εξωπραγματική εμπειρία».

Ευτυχώς, οι γονείς σύντομα ανακάλυψαν ότι ενώ τα κopίτσια μοιράζονταν διάφραγμα και συκώτι, είχαν δικές τους ξεχωριστές καρδιές.

«Το κοινό τους συκώτι ήταν επίσης αρκετά μεγάλο ώστε να χωριστεί στα δυο, καθιστώντας τις δίδυμες εξαιρετικές υποψήφιες για χειρουργική επέμβαση», δήλωσε το Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας, όπου πραγματοποιήθηκε η εγχείρηση.

Ο υπέρηχος έδειξε ότι τα μωρά ήταν ενωμένα στην κοιλιακή χώρα αλλά οι γονείς αποφάσισαν να προχωρήσουν την κύηση.

Σε όλη την υπόλοιπη εγκυμοσύνη, η Μάγκι και ο Ντομ ένιωθαν ενθουσιασμένοι αλλά και αγχωμένοι για το τι θα επιφύλασσε το μέλλον για τα δίδυμα κopίτσια τους.

Αφού ανέπτυξαν ένα σχέδιο τοκετού με τους γιατρούς τους, υποδέχτηκαν τις κόρες Άντι και Λίλυ με καισαρική τομή στις 18 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Στη συνέχεια, οι γιατροί άρχισαν να προετοιμάζουν τα δίδυμα – τα οποία πέρασαν τους επόμενους 10 μήνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο – για τη χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού τους.

Η διαδικασία προετοιμασίας περιλάμβανε την κατασκευή τρισδιάστατων μοντέλων του συκωτιού τους για εξάσκηση, καθώς και χρήση διαστολέων δέρματος για να διασφαλιστεί ότι και οι δύο θα έχουν αρκετό για να καλυφθούν ο θώρακας και η κοιλιά τους μετά την επέμβαση.

Τους μήνες πριν το χειρουργείο, τα δίδυμα κopίτσια ήρθαν αντιμέτωπα ωστόσο με κάποιες αρκετά τρομακτικές καταστάσεις.

«Όταν η Λίλι ταραζόταν… έλεγχε την αναπνοή», εξηγεί η μητέρα τους. «Υπήρχαν στιγμές που η Άντι δεν μπορούσε να αναπνεύσει γιατί η Λίλι αναστατωνόταν».

Μια εβδομάδα πριν το χειρουργείο, η Μάγκι έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα στα κopίτσια της.

«Σε όλη τη διάρκεια παραμονής μου εδώ στον τόπο που γεννηθήκατε, ο μπαμπάς σας κι εγώ γίναμε μάρτυρες κάτι ξεχωριστού – να είμαστε γονείς δύο θαυμάτων», έγραψε. «Όσο η ομάδα φροντίδας σας προετοιμάζεται για την χειρουργική επέμβαση — να ξέρετε ότι είναι τιμή μου που επιλέχθηκα για μητέρα σας», πρόσθεσε. «Είστε πραγματικά απίστευτες και έχετε αλλάξει τη ζωή μου. Είμαστε τόσο ευγνώμονες που ο Θεός μας επέλεξε για να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι».

Στις 13 Οκτωβρίου, μετά από μια 10ωρη χειρουργική επέμβαση, Άντι και Λίλυ διαχωρίστηκαν επιτυχώς.

«Να τις βλέπεις με δικό τους σώμα, που ήταν τόσο τέλειο– ήταν καταπληκτικό», είπε η Μάγκι. «Ήταν απλά απερίγραπτο».

Ένα μήνα αργότερα, η τετραμελής οικογένεια μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι της στο Σικάγο, όπου βρήκαν την αυλή τους ήδη στολισμένη από τους γείτονές τους για τα Χριστούγεννα.

Τα δυο κopίτσια, που είναι σήμερα 14 μηνών, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σωλήνες σίτισης και αναπνευστήρες για να βοηθήσουν στην αναπνοή τους. Οι γιατροί πιστεύουν ότι σύντομα θα απογαλακτιστούν από τους αναπνευστήρες τους.

Ενώ δεν είναι πλέον σωματικά συνδεδεμένες, εξακολουθούν να μοιράζονται ένα απίστευτο δέσιμο.

«Κάθονται και κοιτάζονται μεταξύ τους και χαμογελούν και παίζουν», λέει ο Ντομ. «Όποτε είναι κοντά, πιάνουν η μια τα χέρια και το πρόσωπο της άλλης και τους σωλήνες».

«Αυτό είναι το ταξίδι μας. Είναι πολύ ιδιαίτερο από πολλές απόψεις», πρόσθεσε η Μάγκι. «Αυτά τα κopίτσια θα ζήσουν μια μεγάλη, υγιή ζωή. Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε».

Πηγή
www.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button