Ιστορίες

Οι διάσημες δίδυμες που σώθηκαν με μια αγκαλιά το 1995, σήμερα είναι δύο γλυκύτατες και εντυπωσιακές κοπέλες

Δίδυμες της «Σωτήριας Αγκαλιάς»: Πρόκειται για την ιστορία από δύο δίδυμες αδερφές. Πριν από περίπου είκοσι πέντε χρόνια (σ.σ. το 1995), δύο δίδυμα κορίτσια γεννήθηκαν πρόωρα. Ζύγιζαν περίπου 900 γραμμάρια η κάθε μία.

Η Brielle και η Kyrie Jackson, από το Westminister της Μασαχουσέτης πέρασε τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους δίνοντας μάχη η κάθε μία για τη δική της ζωή, διασωληνωμένες σε ξεχωριστούς αναπνευστήρες.

Η Kyrie φάνηκε πιο δυνατή από τις δύο. Μόλις λίγα γραμμάρια πιο βαριά από την αδερφή της κι όμως έδειχνε να τα πηγαίνει καλύτερα, σε αντίθεση με την αδερφή της, για την οποία οι ελπίδες κάποια στιγμή άρχισαν να χάνονται. Η ανάσα της γινόταν όλο και πιο ρηχή και οι παλμοί της καρδιάς της έπεφταν συνεχώς. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν, όμως τίποτα δεν φαινόταν να βοηθά. Πριν να είναι, όμως, πολύ αργά, μια νοσοκόμα είχε την ιδέα να βάλει τις δίδυμες αδερφές στο ίδιο κρεβατάκι. Αυτή ήταν μια πράξη που δεν είχε δοκιμαστεί ξανά στις ΗΠΑ –ήταν τότε, όμως, που έγινε το θαύμα!

Τη στιγμή που η Kyrie τοποθετήθηκε δίπλα στην αδερφή της, άπλωσε το χέρι της και αγκάλιασε το σώμα της Brielle. Ξαφνικά, οι παλμοί της Brielle σταθεροποιηήθηκαν και η θερμοκρασία της άρχισε να επανέρχεται στο φυσιολογικό. Το θαύμα είχε γίνει για τις δίδυμες αδερφές!

Στο νοσοκομείο έτυχε να είναι ένας φωτορεπόρτερ εκείνη τη μέρα, ο οποίος απαθανάτισε τη στιγμή και έτσι δημιουργήθηκε το στιγμιότυπο που θα έμενε στην ιστορία ως «Η Σωτήρια Αγκαλιά». Μία μέθοδος, η οποία άρχισε να εφαρμόζεται από τότε συστηματικά στα πρόωρα μωρά με θαυματουργά αποτελέσματα.

Δίδυμες της «Σωτήριας Αγκαλιάς»: Δείτε στο ακόλουθο βίντεο την ιστορία από τις δύο αδερφές

Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε. Οι δίδυμες αδελφές μεγάλωσαν και έγιναν δύο όμορφες, υγιείς και πολύ αγαπημένες νέες κοπέλες, η κάθε μία εκ των οποίων έχει τραβήξει τον δικό της δρόμο, όμως καμία δεν ξεχνά ποτέ τη δύναμη του αγγίγματος που τις κράτησε στη ζωή…

Πηγή
https://www.enimerotiko.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button