Ιστορίες

Νεφέλη: Η 18χρονη που δε μιλά, αλλά τραγουδάει σαν άγγελος [video]

Τη φωνάζουν Νεφέλη της… σιωπής, και μπορεί μετά από ένα ιατρικό λάθος να έχασε την ικανότητα της ομιλίας της, όμως, με την αγγελική της φωνή μαγεύει όποιον την ακούσει να τραγουδά…

Η Νεφέλη Αντωνίου, από την Κύπρο, στα τρία της χρόνια διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Νοσηλεύτηκε στο Λονδίνο και μετά από τρεις μήνες κατάφερε να επιστρέψει νικήτρια. Πέντε χρόνια μετά, δυστυχώς, ο καρκίνος της ξαναχτύπησε την πόρτα.

Στα 9 της χρόνια μπήκε ξανά στο χειρουργείο και ενώ η επέμβαση ήταν επιτυχής, ένα ενδονοσοκομειακό μικρόβιο και ένας λάθος ιατρικός χειρισμός είχαν σαν αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Από εκείνη τη μέρα και μετά η Νεφέλη απέκτησε μόνιμη βλάβη και παραλυσία στη δεξιά πλευρά και δεν μπορούσε πλέον να μιλήσει, να περπατήσει, να διαβάσει, να γράψει ή να εκτελέσει τις πιο απλές καθημερινές εργασίες. Συμπεριφερόταν σαν νεογέννητο βρέφος και έπρεπε να τα μάθει πάλι όλα από την αρχή.

Τις ημέρες της νοσηλείας της και όσο η Νεφέλη ήταν σε κώμα, η μητέρας της, μουσικός στο επάγγελμα, της έβαζε να ακούει μελωδίες από τα cd του Μάριου Φραγκούλη και της Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Όταν η Νεφέλη τελικά ξύπνησε από το κώμα και ενώ δεν μπορούσε να μιλήσει, μουρμούριζε μελωδίες από τα δύο αυτά cd.

Η 18χρονη σήμερα μπορεί να μην μιλά, αλλά τραγουδά τα πάντα… άριες, ποπ, λαϊκά, έντεχνα ακόμα και τζαζ.

Κάθε φορά που καλείται να τραγουδήσει, όσοι είναι παρόντες ζουν ένα μικρό θαύμα, που ακόμα οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει να του δώσουν μια επιστημονική εξήγηση.

Η Νεφέλη μαζί με τη μητέρα της βρέθηκαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Πηγή
alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button