Ιστορίες

Μηλιά: Tο Χωριουδάκι χωρίς ρεύμα στα Χανιά που είναι μέσα στα 50 καλύτερα μέρη παγκοσμίως!

Σε μια πλαγιά του Κισσάμου και μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα Χανιά βρίσκεται ένα μικρό χωριουδάκι το οποίο κλέβει τις εντυπώσεις ντόπιων και ξένων καθώς μοιάζει παραμυθένιο.

Σκηνικό βγαλμένο από άλλη εποχή, στη Μηλιά όλα είναι πέτρινα με λεπτομέρεις ξύλου, ενώ ο οικισμός δημιουργήθηκε στη θέση του παλαιότερου χωριού με τις 13 κατοικίες να αναπαλαιώθηκαν με βάση τα παραδοσιακά πρότυπα.

Ο επισκέπτης εδώ δεν θα συναντήσει ούτε αυτοκίνητα αλλά ούτε και ηλεκτρικό, ενώ του δίνεται η ευκαιρία να ενσωματωθεί τελείως στη φύση και να απολαύσει το τοπίο και τις γύρω ομορφιές.

Κρυμμένος μεταξύ των βουνών, εκείνοι που τον επισκέπτονται είναι λάτρεις του οικοτουρισμού αλλά και των βιολογικών προϊόντων, αφού οι καλλιέργειες στο χωριό παρέχουν όλα τα αναγκαία. Στην ουσία πρόκειται για οικισμό-ξενοδοχείο όπου οι επισκέπτες φροντίζουν για τη διατροφή τους, ενώ παράγουν κρασί και λάδι.

Ο φωτισμός γίνεται με λάμπες πετρελαίου, ενώ το νερό έρχεται από κοντινή πηγή. Το εν λόγω κατάλυμμα μπήκε στη λίστα του Lonely Planet ως ένα από τα 50 μαγικά μέρη τα οποία πρέπει κάποιος να δει στην Ευρώπη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button