Αθλητισμός

Με πρωτοβουλία της ομάδας Παναθηναϊκός – ΑμεΑ οι αγώνες του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο, περιγράφονται σε τυφλό φίλαθλο

Με πρωτοβουλία της ομάδας Παναθηναϊκός – ΑμεΑ οι αγώνες του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο, περιγράφονται σε τυφλό φίλαθλο, τον Τάκη Αλεξανδράκη.

“Ευχαριστώ το δημοσιογράφο Νίκο Αγγελίδη, για την εξαιρετική προσέγγιση των θεμάτων που παρουσιάζει στην εκπομπή του “Ώρα Ελλάδας” στην ΕΡΤ 1. Πριν λίγες μέρες με προσκάλεσε στην εκπομπή του, για το ζήτημα της προσβασιμότητας για όλους, το οποίο επεξεργάστηκε το επιστημονικό forum “στο επίκεντρο ο άνθρωπος” σε ημερίδα που διοργάνωσε στις 16-02-2019.

Στις 15-04-2019 παρουσίασε την πρωτοβουλία της ομάδας καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού ΑμεΑ, να υποστηρίξει την ίση μεταχείριση όλων των ανθρώπων, προσφέροντας την “δια ζώσης” περιγραφή του αγώνα σε τυφλό φίλαθλο, που είχα την τύχη να είμαι εγώ! Έχω την τύχη να προσφέρω στην εξέλιξη της μεθόδου περιγραφής του αγώνα σε έναν άνθρωπο με πρόβλημα όρασης, στη θέση του αποδέκτη της.

Το απαιτητικό έργο έχει αναλάβει και φέρνει επάξια και επιτυχημένα εις πέρας η Ελένη Παπά. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να βελτιώσουμε τη συνεργασία ανάμεσα στον άνθρωπο που περιγράφει την εξέλιξη του αγώνα και του αποδέκτη φιλάθλου, με στόχο να έρθουν πολλές φίλες και φίλοι με πρόβλημα όρασης στο γήπεδο.

Είναι αλλιώς να είσαι μέσα στη δράση! Μέσα στο γήπεδο, με τα συνθήματα, την ένταση, αλλά να μη νιώθεις αποκλεισμένος! Θα έχεις πλάι σου έναν ακούραστο βοηθό, όπως εγώ έχω τη Λένα, να αφουγκράζεται την ανάγκη σου για νέες πληροφορίες, να σου περιγράφει κάθε στιγμή την εξέλιξη του αγώνα, να σε ενημερώνει διαρκώς για το σκορ, ώστε το σύνολο των ηχητικών και απτικών πληροφοριών και του υπέροχου κλίματος που επικρατεί στο γήπεδο, να σε κάνουν να αισθάνεσαι Τέλεια!

Ευχαριστώ το φίλο Δημήτρη Πετρούνια, τον ακούραστο ψυχολόγο της ομάδας, τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίσω όταν έγινε μέλος του επιστημονικού forum “στο επίκεντρο ο άνθρωπος”.

Ο Δημήτρης έθεσε “επί τάπητος” την πρόταση, την οποία “αγκάλιασε” αμέσως η ομάδα μας και πλέον έχω τη χαρά να παρακολουθώ τους αγώνες χωρίς να νιώθω πως είμαι στο περιθώριο! Ένας ακόμη αποκλεισμός αίρεται! Ένα ακόμη λιθαράκι για την επίτευξη της προσβασιμότητας για όλους έχει τοποθετηθεί στο οικοδόμημα! Έχουμε πολύ δρόμο αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε με συνεργασία και σεβασμό στο δικαίωμα του συνανθρώπου μας! Θα εργαστούμε αρμονικά για να επανέλθει στο επίκεντρο ο άνθρωπος!

Ευχαριστώ τη Λένα Παπά και την ομάδα μας Παναθηναϊκός ΑμεΑ!

Καλή επιτυχία στα παιδιά της ομάδας! Ελάτε να παρακολουθήσετε τους συναρπαστικούς αγώνες υποστηρίζοντας ένα δυνατό πρωτάθλημα!

Αλεξανδράκης Παναγιώτης

Πηγή
www.newsnowgr.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button