Ιστορίες

Μαθήτρια που γεννήθηκε χωρίς χέρια κερδίζει σε διαγωνισμό καλλιγραφίας [video]

ΜΙΑ 10ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ, ΔΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ, ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Η Sara Hinesley, μόλις 10 ετών, μαθήτρια στο Δημοτικό Σχολείο του Maryland, μόλις κέρδισε το πρώτο βραβείο του Nicholas Maxim Award στον εθνικό διαγωνισμό καλλιγραφίας. Σημαντική λεπτομέρεια: το κορίτσι γεννήθηκε χωρίς χέρια.

«Για όλα εκείνα που τα χέρια μου δεν μου επιτρέπουν να κάνω, αναζητώ τρόπους για το πώς θα μπορούσα να τα κάνω. Μου αρέσει να παίζω με τα άλλα παιδιά, να βλέπω τηλεόραση, να ζω όπως όλοι», λέει η μικρή μαχήτρια, που δεν αφήνει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει να την αποκλείει από τις χαρές της καθημερινότητας που απολαμβάνουν όλα τα παιδιά της ηλικίας της.

Παρά τη μικρή της ηλικία, η Sara κουβαλάει μία ασυνήθιστη ιστορία ζωής, γεμάτη από εμπόδια. Είναι υιοθετημένη, όπως και η Veronica, η αδελφή της με καταγωγή από τη Ρωσία. Στις ΗΠΑ, βρέθηκε από την Κίνα μιλώντας μόνο μανδαρινικά και μέσα σε λίγους μήνες αναγκάστηκε να μάθει τα πάντα -γλώσσα, τρόπο ζωής, πώς να αυτοεξυπηρετείται σε νέο περιβάλλον- από την αρχή.

Το ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι ότι η υιοθετημένη αδελφή της σε ένα επιστημονικό πρότζεκτ του σχολείου της κατασκεύασε ένα τεχνητό χέρι, προκειμένου η Sara να μπορεί να παίζει περισσότερο μαζί της και να συμμετέχει σε δραστηριότητες που τα χέρια της δεν της επέτρεπαν.

«Κάθε φορά που αποτυγχάνω σε κάτι, προσπαθώ ξανά. Η Veronica με βοηθάει πολύ σ’ αυτό και μου αρέσουν και οι προκλήσεις, οπότε κάπως έτσι τα καταφέρνω. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο, συγκεντρώνομαι σ’ αυτό που θέλω να κάνω και αυτό είναι που συμβαίνει μετά», εξηγεί η 10χρονη Sara, στέλνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα σε όποιον αντιμετωπίζει κάποια μικρή ή μεγαλύτερη δυσκολία.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button