Διατροφή

ΚΡΥΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΕΣ, ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ, ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία καλαμπόκι (450 γρ.)

1 πακέτο πένες ολικής άλεσης 500 γρ.

200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, σε κυβάκια

1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια

Για τη σος γιαουρτιού

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ. σούπας μαγιονέζα

2 κ. σούπας μουστάρδα πικάντικη

30 ml ελαιόλαδο

1 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Κρύα σαλάτα με πένες – Εκτέλεση συνταγής:

  1. Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τα στραγγίζετε.
  2. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα βράζετε το καλαμπόκι για 6 -7 λεπτά και το στραγγίζετε.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον άνηθο και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το καλαμπόκι, τα ζυμαρικά, την καπνιστή γαλοπούλα και την πιπεριά Φλωρίνης ανακατεύετε καλά, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
Tip
: Αν δεν θέλετε να την καταναλώσετε άμεσα, διατηρείτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Πηγή
www.barbastathis.com
ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Συνέχεια
Close