Ιστορίες

Καλεσμένοι σε γάμο φόρεσαν μάσκες για να βιώσουν την εμπειρία όπως ακριβώς η τυφλή νύφη [εικόνες]

Η Αυστραλή νύφη Στέφανι Ανιέ, παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής της, Ρόμπι Κάμπελ σε μια τελετή που δείχνει όμοια με εκατοντάδες άλλες σε όλο τον κόσμο, μέχρι να παρατηρήσετε πιο προσεκτικά τους καλεσμένους.

Αντί να δουν την τελετή στο Μαλένι του Κουίνσλαντ, οι 54 καλεσμένοι κλήθηκαν να φορέσουν μάσκες στα μάτια τους για να μπορέσουν να βιώσουν κάθε στιγμή του μυστηρίου όπως η νύφη η οποία είναι τυφλή.

Η Στέφανι και η μητέρα της πάσχουν και οι δύο από το σύνδρομο Cone-Rod Dystrophy – μια κατάσταση που την αναγκάζει να βλέπει μόνο μερικές θολές και σκοτεινές φιγούρες ενώ η μητέρα της είναι τελείως τυφλή.

«Το προσωπικό ήταν εκπληκτικό και πέρασε πολύ χρόνο με την Στέφανι προκειμένου να της περιγράψει τα οπτικά χαρακτηριστικά του χώρου» ανέφερε η μητέρα της στην Daily Mail.

https://youtube.com/watch?v=0gVBT_sU0cc

Κάθε κομμάτι της τελετής μελετήθηκε προσεκτικά, με την ανθοδέσμη της να αποτελείται από αρωματικά λουλούδια, που το προσωπικό της τα περιέγραψε λεπτομερώς.

Είχαν ακόμη και μία κουκουβάγια που προσγειώθηκε στο χέρι της νύφης και παρέδωσε τις βέρες, ενώ όλοι οι επισκέπτες φορούσαν μάσκες στα πρόσωπά τους κατά τους όρκους.

«Οι μάσκες έγιναν δεκτές πολύ καλά από τους καλεσμένους, καθώς βίωσαν εκείνη την στιγμή με τον ίδιο τρόπο που την έζησαν η Στέφανι με την μητέρα της, που είναι επίσης τυφλή» ανέφερε ο γαμπρός.

Ο φωτογράφος του ζευγαριού, Τζέιμς Ντέι, πρόσθεσε κι αυτός κάποια στοιχεία, δίνοντας στην Στέφανι διαφορετικά κομμάτια υφάσματος στα οποία είχε ρίξει διαφορετικά αιθέρια έλαια, ώστε να μπορεί να θυμάται από το άρωμα, διαφορετικά στιγμιότυπα αυτής της ημέρας στο μέλλον.

«Είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ» δήλωσε ο φωτογράφος.

Η νύφη, με την σειρά της, είπε ότι ένιωθε πολύ όμορφη την ώρα που πήγαινε στην εκκλησία ενώ ο σύζυγο της δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα συναισθήματά του.

«Δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου όταν την είδα. Ήταν σαν πραγματική πριγκίπισσα» είπε.

Η Ανιέ γνώρισε τον σύζυγό της τον Οκτώβριο του 2016, ζώντας δίπλα του για 18 μήνες.

«Μέναμε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλον, αλλά επειδή εγώ εργαζόμουν στο real estate και αυτός αστυνομικός, δεν συναντήθηκαν ποτέ οι δρόμοι μας» ανέφερε η Ανιέ στην Daily Mail.

«Γνωριστήκαμε τον Οκτώβριο σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε στην πολυκατοικία μας και παρόλο που δεν με εντυπωσίασε αρχικά, μετά από ένα μήνα βγήκαμε το πρώτο μας ραντεβού και ήταν φανταστικά. Δεν ξέρω πώς είναι ακριβώς. Ξέρω το σώμα του και ξέρω πως έχει φαρδιούς ώμους αλλά πρέπει να βασίζομαι στις περιγραφές των άλλων».

Ο φωτογράφος Τζέιμς Ντέι, είναι προσωπικός φίλος της νύφης και του ζήτησε να αποτυπώσει όλο το ταξίδι τους, από την ημέρα που επέλεξε το νυφικό της. Του ζητήθηκε να καταγράψει κάθε στιγμή της τελετής του γάμου με την ελπίδα πως κάποια μέρα ίσως μπορέσει να ξαναζήσει αυτές τις στιγμές, εάν η ιατρική προχωρήσει τόσο ώστε να είναι σε θέση να αποκαταστήσει την όρασή της.

«Η μητέρα μου είχε διαγνωστεί με δυστροφία Cone-Rod όταν ήμουν 18 ετών. Αρχικά νόμιζαν ότι είχε όγκο στο κεφάλι, αλλά αυτή η δυστροφία του αμφιβληστροειδούς την οδήγησε στην τύφλωση» ανέφερε η Ανιέ.

«Θεωρούσαν ότι ήταν μια νέα γενετική μετάλλαξη καθώς δεν είχαμε οικογενειακό ιστορικό, αλλά έγινε η ίδια διάγνωση και σε μένα όταν ήμουν 19 ετών και τώρα τα άλλα δύο από τα τρία αδέρφια μου έχουν την ίδια πάθηση. Η όρασή μου είχε σταθεροποιηθεί λίγο στα 23 μου, αλλά επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα μεταξύ 27 και 30 ετών. Τώρα μπορώ μόνο να διακρίνω ελάχιστα σκοτεινές και φωτεινές φιγούρες και σκιές».

Η 32χρονη Στέφανι λέει πως έχει «αποδεχθεί πλήρως» την απώλεια της όρασής της και ευχαρίστησε την μητέρα της που στάθηκε δίπλα της ως πρότυπο.

Όσο για το γάμο, ήθελε απλά να πάει στο δημαρχείο να παντρευτεί, γιατί πίστευε ότι δεν θα μπορούσε να το διαχειριστεί όλο αυτό, αλλά διαπίστωσε πως ήταν μια πολύ ευχάριστη και συγκινητική διαδικασία.

«Όλοι μας έχουμε εμπόδια, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ψάξουμε βαθιά μέσα μας και να κατανοήσουμε πως η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν πάντα τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας» λέει.

Φωτογραφίες: James Day Photography

Πηγή
www.newsone.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button