Ιστορίες

Θυμάστε τις Σιαμαίες Δίδυμες που γεννήθηκαν ενωμένες στην καρδιά, πριν 10 Χρόνια; Δείτε πως είναι και τι κάνουν Σήμερα

Όταν βλέπει κανείς για πρώτη φορά τις αδερφές Abby και Isabelle Carlson, δεν παρατηρεί κάτι ασυνήθιστο. Όντως, είναι ολόιδιες, αλλά κατά τ’άλλα δείχνουν σαν δύο συνηθισμένα 10χρονα κορίτσια. Ωστόσο, οι δύο αδερφές παραλίγο να χάσουν τις ζωές τους όταν γεννήθηκαν.

Ήταν ενωμένες όταν γεννήθηκαν. Η καρδιά της Isabelle ήταν περισσότερο μέσα στο στήθος της Abby και σχεδόν όλα τα όργανα ήταν ανακατεμένα ανάμεσα στα δύο σώματα. Και μόλις 10 χρόνια πριν, οι γιατροί στο Mayo Clinic εκπαιδεύονταν πάνω σε μια απίστευτα επικίνδυνη εγχείρηση: προετοιμάζονταν για να χωρίσουν δύο ενωμένα δίδυμα.

Παρ’όλο που οι ιατρικές ομάδες διαβεβαίωσαν τους γονείς των κοριτσιών ότι η κατάσταση βρισκόταν υπό έλεγχο, όλοι γνώριζαν τους πιθανούς κινδύνους. Ο παιδοχειρούργος Dr. Christopher Moir όμως είχε προετοιμάσει την ομάδα του πολύ καλά για την επέμβαση και όλοι ήταν έτοιμοι να σώσουν τα δύο κορίτσια.

«Υπάρχει ομάδα για την καρδιά, το πάγκρεας, το συκώτι και ομάδα πλαστικών χειρούργων… και μάλιστα όλες τις ομάδες διπλές, γιατί οι ασθενείς είναι δύο.» Στις 12 Μαΐου 2016, αυτοί οι 17 χειρούργοι πέρασαν 12 ώρες χωρίζοντας με επιτυχία την Abby και την Isabelle. Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα τα κορίτσια επέστρεψαν στο σπίτι τους.

10 χρόνια μετά, η οικογένεια Carlson έχει την τύχη να βλέπει τα δύο κορίτσια να μεγαλώνουν. Τις είδαν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, να μαθαίνουν να κάνουν γυμναστική και να υιοθετούν μια θετική στάση στην ζωή.

Τα κορίτσια είναι γελαστά ενώ έχουν πολύ εξελιγμένες ακαδημαϊκές γνώσεις και είναι υγιέστατες – αλλά και λίγο ανταγωνιστικές! Δεν τους αρέσει να τις μπερδεύουν και είναι αρκετά ανταγωνιστικές όπως όλα τα αδέρφια. Μία από τις δασκάλες τους είπε ότι υπάρχει λόγος που χωρίστηκαν. Προέρχεται από την εσωτερική τους ανάγκη να ξεπεράσει η μία την άλλη.

Οι ουλές τους αποτελούν σημάδι του πόσο ξεχωριστές είναι όταν δεν βρίσκονται μαζί. Ωστόσο, παρ’όλο που επιμένουν ότι είναι ξεχωριστές προσωπικότητες, έχουν άρρηκτο δεσμό ανάμεσα τους. Παραδέχονται ότι έχουν την τάση να πιάνουν η μία το χέρι της άλλης όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

«Είναι παράξενο», λένε γελώντας και τραβιούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις. Αλλά δεν είναι και τόσο παράξενο! Όπως παρατηρούν και οι γονείς τους, αυτή η ενστικτώδης κίνηση προέρχεται από την εποχή που ήταν ακόμα ενωμένες. Τα χέρια τους ήταν κάποτε ενωμένα μεταξύ τους.

Αυτή η κίνηση αποτελεί σύμβολο του δεσμού των δύο κοριτσιών. Όταν μεγαλώσουν θα γίνουν δυνατές, έξυπνες και ανεξάρτητες γυναίκες – φυσικά, θα συνεχίσουν να ανταγωνίζονται η μία την άλλη – αλλά το δέσιμο τους θα είναι πάντα βαθιά ριζωμένο.

 

Και μην ξεχνάτε να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα ή να μας ακολουθήσετε στο twitter
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button