Ιστορίες

Η συγκλονιστική ιστορία της Βασιλικής: Οι 17 μαχαιριές για έναν άγγελο

Την 24-4-2002  ο Χρήστος Βουλγαράκης κατακρεούργησε στην Πελασγία Φθιώτιδας, την δωδεκάχρονη κόρη του, Βασιλική.  Η Βασιλική ήταν ένα αξιολάτρευτο πλάσμα, και μία άριστη μαθήτρια που ενέπνεε με την παρουσία της και τα τεράστια γαλάζια μάτια της.

Εξιστορεί ο δικηγόρος Ανδρέας Αναγωστάκης

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει, το πανελλήνιο.

Το πτώμα της άτυχης Βασούλας, βρέθηκε την 27-4-2002 στο υπνοδωμάτιό της, με πυτζάμες φανελάκι και εσώρουχο,  βουτηγμένα στα αίματα. Είχε δεχτεί συνολικά 17 μαχαιριές.

Είχε τραύματα στο κάτω χείλος του στόματος, βαθιά τραύματα στον τράχηλο, (11 πόντους) στην καρωτίδα, (ήταν κομμένη τρεις φορές), στον λάρυγγα, σε βάθος μέχρις την  “προσπονδυλική περιτονία την οποία είχε διατμήσει”.  Είχε κομμένες φλέβες, στην περιοχή, βαθιά τραύματα στην περιοχή των νεφρών, στην ισχιολαγώνια χώρα, (γενετήσια περιοχή), στην κοιλιακή χώρα, στην περιοχή των μαστών, στους αγκώνες, στα δάκτυλα, στους βραχίονες κ.λ.π.

Η Ιατροδικαστική έκθεση που διενεργήθηκε επί τόπου την 28-4-2002 από τον Ιατροδικαστή Αθηνών Χρήστο Λευκίδη,  διαπίστωσε, πως πρόκειται περί “εγκληματικής σφαγής”. Τα πολλαπλά τραύματα κυρίως του τραχήλου και το βάθος αυτών, δείχνουν “αγριότητα”. Τα τραύματα των χεριών, δείχνουν προσπάθειες άμυνας, της Βασούλας. Τα τραύματα της κοιλίας δείχνουν,  βασανισμό του θύματος από το δράστη πατέρα της. Κατά την κοινή αντίληψη, τα τραύματα στην λαγόνια χώρα και στα χείλη, συνιστούν απόπειρα βιασμού.

Ο Χρήστος Βουλγαράκης, μετά τη φρικτή πράξη του, εξαφανίστηκε. Περιφέρονταν όπως είπε ο ίδιος, σε διάφορες περιοχές. Επιβιβάζονταν σε φορτηγά με “Αutostop”  για να φτάσει σε συγκεκριμένη περιοχή και να παρακολουθήσει, -όπως έλεγε στους οδηγούς που τον μετέφεραν και τον αναγνώρισαν αργότερα, –   Ποδοσφαιρικό αγώνα.

Τρεις ημέρες αργότερα, εμφανίστηκε στην Μονή Τρικόρφου στην Φθιώτιδα,  -Μοναστήρι Παπαροκάδων- όπου φιλοξενήθηκε για μία βραδιά και την επομένη παρουσιάστηκε στον Εισαγγελέα, συνοδευόμενος από την δικηγόρο, του Μοναστηριού.

Στην Ανάκριση, άλλοτε ισχυρίζονταν πως είχε πέσει θύμα αγνώστων που σκότωσαν το παιδί του και απήγαγαν τον ίδιο, από τον τόπο της σφαγής και τον μετέφεραν με ΒΑΝ και τον άφησαν πολύ μακριά!    Αλλοτε, πως το παιδί του, έσφαξαν αρχαιοκάπηλοι μπροστά του, γιατί ο ίδιος είχε προηγούμενα μαζί τους, από την “μοιρασιά”. Και άλλοτε, πως την Βασούλα κατέσφαξε, η “17 ΝΟΕΜΒΡΗ” γιατί ο ίδιος είχε λάβει μέρος σε επιχειρήσεις της, -επίθεση στην Λέβεν Μπρόϊ με Ρουκέτα και στον Τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGA- αλλά απομακρύνθηκε από τις Τάξεις της και ήθελε η οργάνωση, να τον εκδικηθεί γι’ αυτό.

Σε μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες, που είχε από τις φυλακές Κορυδαλλού με την πρώην σύζυγό του και μητέρα της Βασούλας, Αθανασία Βελεσιώτη και προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, ο δράστης αποκάλυψε συγκλονιστικά πράγματα.

Γίνεται παράθεση ενδεικτικά, ορισμένων αποσπασμάτων της τηλεφωνικής συνομιλίας

 • “Βουλγαράκης.   ΤΟ ΕΚΑΝΑ, ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ!

Αθανασία Βελεσιώτη.   Τι μετάνοιωσες; Για ποιό πράγμα;

 • Βουλγαράκης.   ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.

Αθανασία Βελεσιώτη.  Με παίρνεις τηλέφωνο για να μου πείς ότι μετάνοιωσες που σκότωσες το παιδί;

 • Βουλγαράκης.   ΝΑΙ. Λοιπόν…  ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ. ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΧΑIΡΙ… Ηταν λάθος μου.   Εχω όλη την ευθύνη. ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ…ΠΟΥ… ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ..
 • Βουλγαράκης.  ΗΤΑΝ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.  ΗΤΑΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Αθανασία Βελεσιώτη.   …..Δεν μου είπες. Με ποιό χέρι έπιασες το μαχαίρι;

 • Βουλγαράκης.    ΑΡΙΣΤΕΡΟ.

Αθανασία Βελεσιώτη.      Με το αριστερό, για ποιό λόγο;

 • ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ.    Δεν θυμάμαι τώρα…. αριστερό… δεξιό…………

Αθανασία Βελεσιώτη.   Πες μου πως την σκότωσες;    Πες μου.

 • Βουλγαράκης.    …ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΟΒΑ..

Αθανασία Βελεσιώτη.   Πήρες ένα μαχαίρι και την έκοβες;

 • Βουλγαράκης.     ΗΜΟΥΝ ΠΙΩΜΕΝΟΣ.. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ.
Αθανασία Βελεσιώτη.      Γιατί την σκότωσες;

 • Βουλγαράκης.   ΗΜΟΥΝ ΠΙΩΜΕΝΟΣ..

Αθανασία Βελεσιώτη.       Γιατί άνοιξες τα συρτάρια και τα πέταξες όλα κάτω;

 • Βουλγαράκης.       Για να φανεί ότι κάτι έγινε……
 • Βουλγαράκης.     ΜΕΛΕΤΗΣΑ, ΣΧΕΔΙΑΣΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ.

Αθανασία Βελεσιώτη.   Για ποιό λόγο;

 • Βουλγαράκης.   ΔΕΝ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΛΑ…  ΔΕΝ ΕΝΟΙΩΘΑ ΚΑΛΑ..

Αθανασία Βελεσιώτη   Την βίαζες;

 • Βουλγαράκης.   ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.”

Στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρπενησίου, ο Χρήστος Βουλγαράκης έκανε χρήση του δικαιώματος της “σιωπής”.  Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Ούτε του δικαστηρίου. Ούτε του Εισαγγελέα. Ούτε της Πολιτικής Αγωγής.

Σε σημείωμά του, που είχε στείλει στους δικηγόρους του και  ήταν στη δικογραφία έλεγε: “Κανένας δεν χειρίζεται καλύτερα την γλώσσα από εκείνον, που κρατά το στόμα του κλειστό”.

Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου στον Παιδοκτόνο με τέτοια προηγούμενη πολιτεία και με πολλές καταδίκες για κλοπές κ.λ.π. πάγωσε, στην κοινή γνώμη.  Και έθεσε υπό μεγάλη αμφισβήτηση, το αδιάβλητο της Δικαιοσύνης.

Με αναφορά του Συνηγόρου της Πολιτικής Αγωγής Ανδρέα Αναγνωστάκη στον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας, ασκήθηκε έφεση από τον Εισαγγελέα, κατά του κεφαλαίου αναγνώρισης του ελαφρυντικού. Στις 11-11-2015 στο Εφετείο Λαμίας ο Χρήστος Βουλγαράκης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Αποφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2018.

Πηγή
www.dikastiko.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button