Ιστορίες

Η συγκινητική στιγμή που δύο άγνωστα παιδιά αποδεικνύουν γιατί ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος (video)

«Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα» λένε οι στίχοι του τραγουδιού που έχει ερμηνεύσει μοναδικά ο Παύλος Σιδηρόπουλος*. Και πώς να μην παραμένουν αναλλοίωτοι, αφού το παιδί είναι η ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο.

Η ιστορία που ακολουθεί αποδεικνύει ακριβώς αυτό και αξίζει να διδαχθούμε από την ενσυναίσθηση ενός παιδιού, από την μεγαλοψυχία του και από την παιδεία που έχει πάρει από την οικογένειά του.

Κάπου στη μακρινή Ινδία, ένα μικρό, άστεγο αγόρι πλησιάζει ένα αυτοκίνητο που σταματά στο φανάρι του δρόμου. Ένα άλλο παιδί βρίσκεται μέσα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Σε κάποια στιγμή κατεβάζει το παράθυρο και αρχίζει να μιλά με το παιδί του φαναριού. Και στη συνέχεια του δίνει μερικά παιχνίδια για να έχει μαζί του.

Το πρόσωπο του άστεγου παιδιού φαντάζει να λάμπει, σαν να έπεσε πάνω του το φως του ήλιου. Αμέσως παίρνει τα παιχνίδια και αρχίζει να παίζει στη μέση του δρόμου. Μόλις το φανάρι ανάβει για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο, ο μικρός άστεγος κάνει μία κίνηση να δώσει πίσω τα παιχνίδια στο παιδί του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, εκείνο αρνείται να τα πάρει ξανά, παρά το γεγονός ότι το παιδί του φαναριού επιμένει. Για να τον ευχαριστήσει, τρέχει στην άλλη πλευρά του δρόμου και επιστρέφει γρήγορα με ένα σακουλάκι με μπισκότα και άλλα φαγώσιμα που τα προσφέρει στο παιδί του αυτοκινήτου.

Και τα δύο παιδιά «χωρίζονται» ευτυχισμένα και με ένα χαμόγελο να διαγράφεται στα προσωπάκια τους. Μία ιδιόμορφη «φιλία» δύο παιδιών που δεν γνωρίζονται καν.

Ένα στιγμιότυπο που έγινε viral για τους σωστούς λόγους

Το βίντεο με τη συγκινητική αυτή στιγμή έχει κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τους απόλυτα σωστούς λόγους. Έχει λάβει εκατομμύρια likes και shares ακριβώς γιατί αντικατοπτρίζει αυτό που πραγματικά θέλουμε σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε. Ακριβώς γιατί αυτά τα παιδιά επιβάλλεται να τα προστατεύσουμε, γιατί είναι το μέλλον.

Οι χρήστες του διαδικτύου έχουν αποθεώσει την ευγένεια των δύο αυτών παιδιών.

«Τα παιδιά είναι οι πραγματικοί άγγελοι του Θεού. Ο τρόπος που το παιδί στο αυτοκίνητο δίνει τα παιχνίδια στο άλλο αποτυπώνει μία πραγματική γιορτή στα μάτια του. Ο τρόπος που δίνει δώρα στο φτωχό παιδί είναι κάτι που σπανίζει. Συγχαρητήρια στους γονείς του. Κι επίσης, το παιδί του δρόμου επιστρέφει την ευγενική χειρονομία με ό,τι μπορούσε να προσφέρει από την πλευρά του! Να τα ευλογεί ο Θεός», έγραψε ένας χρήστης του διαδικτύου.

«Τι μαθαίνουμε εδώ: Αυτός που δίνει γνωρίζει την αξία της προσφοράς, του να αποχωρίζεσαι κάτι δικό σου και πόσο υπέροχο είναι να σου ανταποδίδουν άνθρωποι που είναι άποροι, αλλά παρ’ όλα αυτά δίνουν το κάτι λίγο από το λίγο τους. Ο άνθρωπος που παίρνει κάτι αναγνωρίζει ότι πρέπει να επιστρέψει κάτι που δεν του ανήκει. Κι αυτή η χειρονομία δείχνει ευγένεια. Μακάρι αυτά τα δύο παιδιά να γιατρέψουν τις μικρές κοινωνίες τους με τις αξίες που τα διακατέχουν», έγραψε ένας άλλος.

«Το θλιβερό είναι ότι μπορεί να μην ξανασυναντηθούν ποτέ. Κι όμως, έδειξαν την αγάπη τους με τον καλύτερο τρόπο κι αυτό είναι εκπληκτικό και συγκινητικό», έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ανέφεραν πως η σκηνή με τα δύο αυτά παιδιά τους έφερε δάκρυα στα μάτια. Όχι άδικα.. Μέσα σε ένα μόλις λεπτό, αυτά τα παιδιά μας πλημμύρισαν με χιλιάδες συναισθήματα. Και μας έδωσαν την καλύτερη τροφή για σκέψη.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή
www.infokids.cy
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button