Η σούπα του Ιπποκράτη – Ένα φάρμακο που έρχεται από την αρχαιότητα

Η σούπα του Ιπποκράτη επανεφευρέθηκε από τον αμερικανό Δρ Max Gerson.
Η διάσημη διατροφή Gerson έιναι ευεργετική και λέγεται ότι βοηθάει στην θεραπεία πολλών ανθρώπων, με ανίατες ασθένειες όπως καρκίνος, φυματίωση, διαβήτης, αρθρίτιδα , αλλεργίες, έλκη, καρδιακές παθήσεις, αρτηριοσκλήρωση, ψυχικές νόσοι, νεφρική νόσο, σκλήρυνση κατά πλάκας.
Το μυστικό του Ιπποκράτη βρισκόταν σε ρίζες και βολβούς
Συστατικά
- 1 μέτρια σελινόριζα ή 3-4 μίσχους σέλινου
- 1 μέτρια ρίζα μαϊντανού – εάν είναι διαθέσιμη
- Σκόρδο κατά βούληση
- 2 μικρά πράσα ή 1 μεγάλο
- 1 ½ κιλά ντομάτες ή περισσότερες
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 κιλό πατάτες
- Μαϊντανός για γεύση και όχι μόνο
Πλένετε όλα τα λαχανικά πολύ καλά, τα αποφλοιώνετε και τα κόβετε, σε μικρούς κύβους .
Προσθέστε αρκετό φιλτραρισμένο νερό ώστε να καλύψει τα κομμένα λαχανικά στην κατσαρόλα.
Μαγειρέψτε όλα τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά για 1,5 έως 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα .
Κατεβάζετε τα μαλακά λαχανικά από τη φωτιά, και τα ρίχνετε μέσα στο μπλέντερ.
Αφαιρέστε τις ίνες και τις φλούδες .
Ανακατέψτε τα ακόμα ζεστά υλικά καλά μέχρι η σούπα να γίνει παχιά και κρεμώδης .
Αφήστε την σούπα να κρυώσει, πριν να την αποθήκευσετε στο ψυγείο.
Ο Δρ Gerson πίστευε ότι οι ασθενείς του έπρεπε να τρώνε αυτή τη σούπα δύο φορές την ημέρα για αποτοξίνωση.